Van de Looi tegen Bogarde: 'Dan moet je wel tegen Haaland en Lewandowski'

Reacties

Coach Erwin van de Looi is tevreden over de ontwikkeling van Melayro Bogarde bij Jong Oranje. De volgende stap voor het negentienjarige talent wordt meer speeltijd verdienen in de Bundesliga, centraal achterin of als nummer zes.

Van de Looi tegen Bogarde: 'Dan moet je wel tegen Haaland en Lewandowski'
© Pro Shots

Bij 1899 Hoffenheim speelt Bogarde veelal voor de reserves. Voor de A-ploeg kwam hij dit seizoen nog maar één keer in actie, in de bekerwedstrijd tegen Viktoria Köln. Desondanks krijgt de tiener de nodige speeltijd bij Jong Oranje, waar hij door Van de Looi als verdediger of defensieve middenvelder gebruikt wordt. In zijn jeugdjaren was Bogarde fan van zowel Sergio Ramos als Paul Pogba. Het typeert hem direct als voetballer.

'Wat ik het leukste vind? 'Uiteindelijk speel ik daar waar het team mij nodig heeft', zegt Bogarde in gesprek met VI. Van de Looi ziet in hem op dit moment nog vooral een middenvelder. Dat heeft mede te maken met de fysieke stappen die het talent nog moet zetten.

Van de Looi: 'Delayro zegt: "Ik wil graag als centrale verdediger spelen." Dan zeg ik: dan moet je wel tegen Haaland en Lewandowski spelen. Dan mag er nog wel een paar kilo aan spierkracht bij. Ik vind bovendien dat hij het als zes goed doet.'

Het volledige verhaal met en over de voormalige Feyenoorder is te lezen in de nieuwe VI en op VI PRO. Bogarde vertelt onder meer over zijn ontwikkeling en Duitsland en zijn voetbalfamilie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.