Van de Looi over EK-loting Jong Oranje: 'Pittige groep met mooie affiches'

Reacties

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi heeft met enthousiasme gereageerd op de EK-loting van Jong Oranje. De beloften zijn voor volgend jaar zomer in de groepsfase gekoppeld aan België, Portugal en gastland Georgië.

Van de Looi over EK-loting Jong Oranje: 'Pittige groep met mooie affiches'
© Pro Shots

Van de Looi spreekt van 'een pittige groep met mooie affiches'. 'Met Portugal en België treffen we tegenstanders van formaat. In pot 1 zaten alleen maar toplanden, maar België is misschien wel het sterkste land uit pot 2. We willen ons meten met de Europese top en dan is deze groep een prachtige uitdaging', aldus de trainer op de site van de KNVB. Het is niet de eerste keer dat de twee buurlanden tegenover elkaar staan, Jong Oranje won eind september in een oefenduel met 2-1 van Jong België in een lastige wedstrijd.

Naast België en Portugal is ook Georgië opponent van Jong Oranje in de groepsfase. Georgië lijkt de minste tegenstander, maar Van de Looi waakt voor onderschatting. 'Georgië kennen we nog niet zo goed. Op papier is het natuurlijk een kleiner voetballand, maar het is ook het thuisland en dat kan op een toernooi altijd verrassen', stelt hij.

Olympische Spelen
Jong Oranje begint het toernooi op 21 juni tegen België, drie dagen later is Portugal de tegenstander en op 27 juni is het duel met gastland Georgië. Tijdens het EK kan Jong Oranje ook een ticket veroveren voor de Olympische Spelen van 2024. Via het EK zijn er drie plekken voor de Spelen in Parijs te vergeven. De finalisten plaatsen zich rechtstreeks, het derde ticket gaat naar de winnaar van een play-off tussen de twee verliezende halve finalisten.

Lees verder onder de tweet. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jong Oranje plaatste zich voor het EK in Georgië door eerste te worden in Groep E van de kwalificatie. De formatie van Van de Looi liet onder meer Jong Zwitserland en Jong Moldavië achter zich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. van de Looi
Meer over E. van de Looi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.