Jong Oranje kent tegenstanders voor EK in 2023

Reacties

Jong Oranje weet welke drie tegenstanders het tegenkomt in de poulefase van het EK Onder-21 in 2023, dat gehouden zal worden in Roemenië en Georgië. De ploeg van Erwin van de Looi werd in Groep A gekoppeld aan Georgië, België en Portugal.

Jong Oranje kent tegenstanders voor EK in 2023
© Pro Shots

Georgië debuteert op het EK Onder-21en is dus één van de organisatoren van het toernooi. Alle wedstrijden in deze poule worden afgewerkt in de Georgische hoofdstad Tbilisi. De finale is ook in Georgië, in de stad Batumi. België was in 2007 goed voor een plek in de halve finale, maar verder kwamen de jonge Rode Duivels nog nooit. De poule wordt vervolledigd door Portugal. De Iberische ploeg was finalist op de vorige editie van dit toernooi, twee jaar geleden.

In Groep B vinden we Roemenië, Spanje, Oekraïne en Kroatië, in Groep C Tsjechië, Engeland, Duitsland en Israël en in Groep D gaan Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk en Italië het uitmaken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met 26 punten uit tien wedstrijden kwalificeerde Jong Oranje zich voor het toernooi door zich tot poulewinnaar te kronen in Groep E. Het EK zal volgend jaar gehouden worden tussen 21 juni en 8 juli, en Oranje begint tegen de Belgen. Bij het vorige toernooi in 2021 haalde Nederland de halve finale. De beste prestaties op het EK waren de toernooizeges in 2006 en 2007 onder leiding van Foppe de Haan.

Naast een titel staat er overigens nog iets op het spel op dit toernooi. De beste drie landen op het toernooi plaatsen zich voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Uitgesloten van kwalificatie zijn Frankrijk omdat ze als gastland toch al mee mogen doen, en Engeland omdat Engeland geen Olympische natie is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.