Van de Beek wil goede seizoen een vervolg geven bij Oranje

Reacties

Na een ijzersterk seizoen met Ajax breekt voor Donny van de Beek een periode met interlandvoetbal aan. De smaakmaker van de Amsterdammers dwong dit seizoen bij Ajax een basisplaats af, nu gaat hij voor zijn kans bij het Nederlands elftal.

Van de Beek wil goede seizoen een vervolg geven bij Oranje

Oranje is inmiddels begonnen aan de voorbereiding op de halve finale van de Nations League tegen Engeland (6 juni). Tijdens de eerste training moest bondscoach Ronald Koeman het doen met een uitgedunde selectie, omdat zeven spelers nog clubverplichtingen hadden. Een gretige Van de Beek was er wel bij.

'Ik heb bij Ajax een mooi seizoen gehad, nu ga ik proberen daar bij Oranje een goed vervolg aan te geven. Ik zal de bondscoach moeten overtuigen, maar daar heb ik vertrouwen in.'

Van de Beek speelde in totaal vijf vriendschappelijke interlands in het shirt van het Nederlands elftal, maar dit jaar kreeg hij geen speeltijd in de eerste wedstrijden van 2019. In de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (4-0) en Duitsland (2-3) hield de Ajacied de bank warm.

'De andere jongens hebben het ook goed gedaan, dus ik snapte de keuzes van de trainer wel', zegt Van de Beek over zijn rol als wisselspeler. Aan het begin van dit seizoen begon hij ook bij Ajax buiten de basisopstelling, maar toentertijd bleef Koeman hem wel selecteren voor Oranje.

'Dat was heel belangrijk voor mij', kijkt Van de Beek terug. 'Ik maakte bij mijn club een moeilijke periode door, maar bij Oranje was ik er wel steeds bij.' Maandag wordt bekend of Van de Beek opnieuw geselecteerd is voor het Nederlands elftal, dan maakt bondscoach Koeman zijn definitieve selectie bekend.

Het goede spel van Van de Beek in het shirt van Ajax levert hem een plek in de spotlights op. Internationale media schrijven vaak over buitenlandse interesse in de middenvelder. 'Ik ben iemand die daar rustig onder blijft, we zullen zien wat er deze zomer gaat gebeuren. Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij Ajax, dus nog een jaar in Amsterdam zou heel goed kunnen. Ik heb ook nog een contract tot medio 2022.'

'Van de Beek bezorgt Koeman een puzzel op het middenveld'
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.