Van de Beek neemt rugnummer 34 als eerbetoon aan Nouri

Reacties

Donny van de Beek gaat bij Manchester United met rugnummer 34 spelen. De middenvelder heeft het oude rugnummer van Abdelhak Nouri bij Ajax gekozen als eerbetoon aan zijn vriend.

Van de Beek neemt rugnummer 34 als eerbetoon aan Nouri
© Pro Shots

Nouri doorliep samen met Van de Beek de jeugdopleiding van Ajax. In juli 2017 sloeg het noodlot toe voor de technische middenvelder, die tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in Oostenrijk een hartaanval kreeg en blijvende hersenschade opliep.

Als eerbetoon heeft Van de Beek er nu voor gekozen om bij United met rugnummer 34 te gaan voetballen. Dit is het nummer dat Nouri op zijn rug droeg bij Ajax 1. 'Dit is iets speciaals voor mij, vanwege mijn goede vriend Abdelhak Nouri... misschien kennen jullie het verhaal. Ik heb een erg goede band met zijn familie en zijn broer is een van mijn beste vrienden. Daarom heb ik gekozen voor zijn oude nummer op mijn shirt. Ik wil goede herinneringen maken met dit nummer', legt Van de Beek uit op de website van United. 

Bij United was rugnummer 34 eigenlijk van Dean Henderson, maar de van Sheffield United teruggekeerde keeper heeft het nummer afgestaan aan Van de Beek. Eerder deze zomer koos Joël Veltman bij Brighton & Hove Albion ook al voor rugnummer 34. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.