Ajax en Manchester United bevestigen toptransfer Van de Beek

Reacties

De transfer van Donny van de Beek naar Manchester United is afgerond. De Engelse recordkampioen meldt op zijn officiële website dat de middenvelder een vijfjarig contract heeft ondertekend.

Ajax en Manchester United bevestigen toptransfer Van de Beek
© Pro Shots

Zondag werd al bekend dat Van de Beek Ajax zou gaan verlaten voor een avontuur op Old Trafford en maandag verliet de tienvoudig international het spelershotel van het Nederlands elftal, om zich medisch te laten keuren. Bij de gebruikelijke tests kwamen geen problemen aan het licht en daardoor kon Van de Beek aansluitend de deal rondmaken.

Ajax ontvangt 39 miljoen euro voor Van de Beek, die met sportieve prestaties nog extra geld (vijf miljoen euro ) kan verdienen voor de Amsterdammers. De uit de eigen opleiding doorgekomen middenvelder speelde 175 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en wist daarin 41 keer te scoren. Hij won een landstitel, een KNVB-beker en een Johan Cruijff Schaal.

Na Hakim Ziyech en Joël Veltman is Van de Beek de derde basisspeler uit het elftal van vorig seizoen die is vertrokken bij Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.