Van de Beek na eerbetoon Nouri: 'Het was moeilijk om te spelen'

Donny van de Beek baalde van de manier waarop Ajax een goede uitgangspositie heeft weggegeven tegen Olympique Nice (2-2). Voor en tijdens de wedstrijd waren er verschillende steunbetuigingen aan zijn boezemvriend Abdelhak Nouri: 'Het was moeilijk om te spelen, moet ik zeggen.'

Ajax kwam na een vroege achterstand op een 2-1 voorsprong en leek hard op weg om de Franse opponent uit te schakelen. Een doelpunt van Vincent Marcel deed Ajax uiteindelijk tien minuten voor tijd de das om. 'We kopen hier helemaal niets voor', sprak Van de Beek tegenover Ziggo Sport. 'Het is echt stom hoe we dit nog hebben weggeven. Het stond 2-1, we hadden de wedstrijd in het slot kunnen gooien en dan geven we zomaar een goal weg.'

Voor de wedstrijd stonden de Ajax-supporters op indrukwekkende wijze stil bij de situatie rond Nouri. Op de grote schermen waren beelden te zien van de twintigjarige middenvelder, die tijdens het trainingskamp in Oostenrijk in elkaar zakte in het oefenduel met Werder Bremen. Ook toonden de fans een groot spandoek van Nouri. In de 34ste minuut kletterde een luid applaus in De Arena van de tribunes en werd de naam van het Ajax-talent gescandeerd.

'Het was een moeilijke wedstrijd om te spelen, moet ik zeggen', vertelde Van de Beek. 'Je wordt er toch elke keer mee geconfronteerd, dat is pittig. Op een gegeven moment probeer je jezelf eroverheen te zetten. Ik wil goed spelen voor zijn familie.'

Ondanks een treffer van Van de Beek moest Ajax over twee wedstrijden zijn meerdere erkennen in Nice. 'Het was heerlijk geweest als we de volgende ronde hadden bereikt, dat had een boost gegeven. Nu krijgen we weer een klap te verwerken. Toch hebben we na een vroege tegengoal veerkracht getoond.'

Spektakelvoetbal en kamikazevoetbal gaan hand in hand bij Ajax. Lees de analyse van Nice-thuis op VI PRO.