Van clubloos naar PSG: Opdam over zijn transfer naar Parijs

Reacties

Hij speelde meer wedstrijden in de Tweede Divisie dan in de profcompetities van Nederland gecombineerd, maar Levi Opdam verdedigt het komende half jaar de clubkleuren van Paris Saint-Germain. De verdediger over zijn wonderlijke stap naar de Franse topclub.

Van clubloos naar PSG: Opdam over zijn transfer naar Parijs

Opdam komt uit de jeugdopleiding van AZ, waar hij al op jonge leeftijd zijn debuut maakte in de Eredivisie. Het bleef echter bij die ene wedstrijd tegen Vitesse. Een uitleenperiode bij Go Ahead Eagles leverde ook niet op wat ervan werd verwacht en oktober vorig jaar werd het contract van de back ontbonden.

Een paar maanden later strijkt hij dus neer bij de grootste club van Frankrijk. 'Als PSG langskomt, knijp je jezelf wel even in je arm', vertelt de 22-jarige Alkmaarder aan De Telegraaf. In Frankrijk gaat Opdam samenwerken met Leeroy Echteld, die trainer is van het tweede elftal. 'Ik sluit aan bij PSG Onder-23, zal daar trainen en spelen en zo probeer ik weer omhoog te klimmen. Het komende half jaar krijg ik bij het elftal van Leeroy de kans om me te bewijzen en een langdurige verbintenis af te dwingen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.