Van Championship naar Champions League: opvallend onderonsje Maatsen en Henry

Reacties

Ian Maatsen speelde afgelopen seizoen nog in het Championship met Burnley, maar staat nu in de halve finale van de Champions League met Borussia Dortmund. Dat leidde dinsdagavond na de zege op Atlético Madrid in de kwartfinale van de Champions League tot een opmerkelijk onderonsje met Thierry Henry.

Van Championship naar Champions League: opvallend onderonsje Maatsen en Henry
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
4 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Henry is lid van het vaste panel analytici met verder Jamie Carragher en Micah Richards bij de zender CBS Sports, waar Maatsen na afloop voor de camera verscheen. Daar herhaalde de 22-jarige vleugelverdediger dat het een jongensdroom was om te scoren in het miljardenbal, voordat Henry hem vroeg of hij had verwacht dat hij - een jaar na het winnen van het Championship met Burnley - nu bij de laatste vier in de Champions League zou staan.

Voordat de Franse legende hem die vraag stelde, vroeg hij eerst in het Nederlands én het Surinaams aan Maatsen hoe het met hem ging. De voormalig aanvaller van Arsenal heeft in zijn tijd in Noord-Londen blijkbaar de nodige woordjes over de grens opgepikt met onder anderen Dennis Bergkamp, Giovanni van Bronckhorst, Marc Overmars en Robin van Persie als ploeggenoten. 'Alles goed, alles goed, rustig, rustig', antwoordde Maatsen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo staat de voormalig back van Burnley, Coventry City en Charlton Athletic plotseling tussen de sterren op het hoogste podium en stellen legendes als Henry en Carragher vragen aan hém in plaats van andersom. Het moet voelen als een onwerkelijke droom voor Maatsen. En die wordt mogelijk nog mooier als Dortmund in de halve finale ook afrekent met Paris Saint-Germain en bondscoach Ronald Koeman hem selecteert voor het EK.

Dat Dortmund nu op de drempel van de finale staat, roept herinneringen op aan 2013. Toen bereikte BVB onder leiding van Jürgen Klopp voor het laatst de eindstrijd, die net als dit jaar op Wembley was. Bayern München was destijds te sterk door een doelpunt van Arjen Robben. Bij Dortmund zijn ze vastberaden terug te keren in de Londense voetbaltempel. 'Dat is zeker een doel', erkende spits Niclas Füllkrug. 'Het zou raar zijn als dat niet zo was.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer I. Maatsen
Meer over I. Maatsen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.