'Van Bronckhorst ziet Schots international voor 19 miljoen naar Everton vertrekken'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst raakt mogelijk een van zijn spelers kwijt aan de Premier League. Rechtsback Nathan Patterson lijkt Rangers FC namelijk in te gaan ruilen voor Everton. Met de transfer zou zo’n negentien miljoen euro gemoeid zijn, meldt Sky Sports.

'Van Bronckhorst ziet Schots international voor 19 miljoen naar Everton vertrekken'

Everton is druk bezig de selectie te versterken voor de tweede seizoenshelft. Het is inmiddels afgezakt naar een teleurstellende vijftiende plaats en wil daar snel afstand van doen. Afgelopen week verzekerde de ploeg van Rafa Benítez zich al van de diensten van Vitaliy Mykolenko van Dynamo Kiev. Nu moet Patterson naar Goodison Park komen.

Daar wil het fors de buidel voor trekken, want het zou aan het prijskaartje van Van Bronckhorsts werkgever van liefst negentien miljoen euro willen voldoen. De Schotse international staat al langer op de wensenlijst van de Premier League-club, aangezien Engelse media melden dat het al twee keer eerder een verwoede poging deed Patterson te strikken.

Het vertrek van Patterson zou voor Van Bronckhorst geen hele grote consequenties hebben. De vleugelverdediger startte onder de Nederlandse oefenmeester slechts één competitiewedstrijd in de basiself. Hij geniet stevige concurrentie van aanvoerder James Tavernier, die vooralsnog de voorkeur kreeg.

Rangers staat in de Schotse competitie inmiddels zes punten voor op aartsrivaal Celtic. Sinds de aanstelling van Van Bronckhorst won het alle zeven competitiewedstrijden. Ook in de Europa League bleef het ongeslagen, door te winnen van Sparta Praag en gelijk te spelen tegen het Olympique Lyon van Peter Bosz.

Premiership

Stand Premiership 2021/2022

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
26
4
3
78-19
+59
82
2
Glasgow Rangers
33
23
7
3
67-27
+40
76
3
Heart of Midlothian
33
16
9
8
48-33
+15
57
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.