Van Bronckhorst ziet patroon bij 'dramatisch' Feyenoord

Giovanni van Bronckhorst vond dat Feyenoord dramatisch begon aan het verloren Eredivisie-duel met NAC Breda zaterdagavond (2-1). De trainer zag zijn ploeg nog niet eerder zo slordig spelen onder zijn leiding.

De nederlaag in het Rat Verlegh Stadion betekende de tweede verliespartij tegen promovendus NAC in één seizoen. Feyenoord ging in de Eredvisie sowieso in vier van zijn laatste zes duels onderuit. Waar het mis gaat? 'We begonnen echt dramatisch', was Van Bronckhorst duidelijk in gesprek met FOX Sports.

'We herpakken ons wel goed in de tweede helft en hebben uiteindelijk genoeg kansen gehad om gelijk te maken, maar dat hebben we niet gedaan. NAC zakte in en maakte het moeilijk om kansen te creëren, dan valt hij een paar keer net niet goed.' Aan de andere kant had NAC aan één moment genoeg in de tweede helft: een strafschop van Umar Sadiq.

'Ik kon het niet goed zien, maar misschien maakt hij eerst een overtreding op Brad (Jones, red.). Maar Brad reageert daar wel op. Het is net welk moment de grensrechter ziet. Het is wel een moment waardoor NAC achterover kon leunen.'

Het zwakke optreden van zijn ploeg was geen incident, merkte Van Bronckhorst op. 'We zijn al aantal keer na een bekerzege of een andere winspartij weer weggezakt. Dat vond ik vandaag met name eerste twintig minuten heel erg. We zaten totaal niet in de wedstrijd, konden elkaar niet vinden en waren heel slordig in balbezit. Het slordigste dat we tot nu toe zijn geweest.'

Toornstra
Ook doelpuntenmaker Jens Toornstra trok achteraf de conclusie dat het niet de eerste keer was dat Feyenoord zo slecht voor de dag kwam. 'Dit is het verhaal van het hele seizoen en daar worden we wel een beetje moe van. Als je de wedstrijd begint met drie, vier, vijf keer balverlies... Dan speel je de tegenstander in de kaart. Het is gewoon aan onszelf te wijten.'