Van Bronckhorst wil pijnlijk dieptepunt uit 1996 vermijden

Reacties

Rangers FC staat dinsdag voor een zeer zware opgave tegen Liverpool. Manager Giovanni van Bronckhorst put moed uit de 'schoonheid van het voetbal'.

Van Bronckhorst wil pijnlijk dieptepunt uit 1996 vermijden
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Rangers FC speelt voor de elfde keer in de groepsfase van de Champions League. In het seizoen 1996/97 was er bitter weinig reden tot vreugde. In een groep met AJ Auxerre, Grasshoppers en Ajax werd slechts één zege geboekt, tegenover vijf nederlagen. De eerste vier duels gingen toen allemaal verloren.

Na de nederlaag tegen Ajax (4-0) en de verliesbeurt tegen Napoli (0-3) dreigt voor Rangers andermaal een vergelijkbaar kansloze serie in de Champions League. Van Bronckhorst beseft dat een zeer knap resultaat nodig is om een herhaling van het pijnlijke dieptepunt te voorkomen. 

'Het zal zeer moeilijk gaan worden', zei de oud-international aan de vooravond van het duel op Anfield. 'Liverpool is een team dat door de jaren heen zeer goed presteert in de Premier League en stond de laatste vijf jaar drie keer in de finale van de Champions League. In mijn ogen zijn ze nog steeds een van de beste teams in Europa. Als je kijkt naar alle tegenstanders die we vorig en dit seizoen tegenover ons hebben gehad, dan is Liverpool waarschijnlijk de sterkste.'

Van Bronckhorst houdt zich vast aan de kracht van de sport, waarin de favoriet niet altijd wint van de underdog. 'De wedstrijd kan alle kanten op. Het is de schoonheid van het voetbal dat je niet weet wat je kan verwachten. Vorm is ook iets tijdelijks en kan in één wedstrijd veranderen.'

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.