Van Bronckhorst wanhoopt niet: 'Maar het zit niet mee'

Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst baalt stevig van het gebrek aan slagvaardigheid bij zijn aanvallers. De Rotterdammers kregen de bal er zaterdagavond tegen Roda JC Kerkrade ondanks een karrevracht aan doelpogingen maar één keer in (1-1).

Dat nieuwe puntenverlies in de Eredivisie is volgens Van Bronckhorst slechts aan één zaak te wijten: het missen van kansen. 'We speelden op een hoog tempo en creëerden heel veel kansen, maar hij gaat er niet in. In de tweede helft waren we gewoon de bovenliggende partij en moet je het afmaken, maar het zit niet mee. Het zat de afgelopen duels niet mee en vandaag weer niet', aldus de teneergeslagen trainer tegenover de NOS.

En dat terwijl Feyenoord het duel in Kerkrade nog zo voortvarend begon. Steven Berghuis zette de bezoekers in de elfde minuut op 0-1. 'Zoiets moet vertrouwen geven, maar dan wordt het uit het niets weer gelijk', blikt Van Bronckhorst terug op de gelijkmaker van Dani Schahin. 'De tweede helft kwam Roda er niet meer uit. Ik weet niet hoeveel kansen we hebben gehad. Als je dat soort kansen niet afmaakt, is het ook moeilijk om een wedstrijd te winnen.'

In totaal ondernam Feyenoord 32 doelpogingen, het hoogste aantal in de afgelopen tweeënhalf jaar. De Rotterdammers kregen bovendien zestien corners en hadden 68 procent balbezit. Dat is in de huidige vorm echter geen garantie meer voor een zege, weet Van Bronckhorst. 'Het had ook nog erger kunnen zijn trouwens. Ik weet niet of het pech is. We hebben misschien wel beter gespeeld dan vorig jaar, maar toen wonnen we met 0-2 en nu spelen we gelijk. Het enige wat we kunnen doen om hier uit te komen is wedstrijden winnen.'

De Feyenoord-trainer was wel blij met de strijdlust van zijn ploeg in Zuid-Limburg. 'Ik kan de jongens niet verwijten dat ze er niet voor gingen. Er is geen wanhoop, maar het valt niet de goede kant op voor ons. Spelers als Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra hebben laten zien dat ze kunnen scoren, maar dat is nu even niet aanwezig.'