Van Bronckhorst niet te spreken over rode kaart Berghuis: 'Ben daar pissig over'

Reacties

De eerste topper van dit eredivisieseizoen werd zondag verloren door Feyenoord. Trainer Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg een groot gedeelte van de wedstrijd tegen PSV (1-0) met tien man spelen.

Van Bronckhorst niet te spreken over rode kaart Berghuis: 'Ben daar pissig over'

In het Philips Stadion waren de Eindhovenaren met 1-0 te sterk. Na een droomstart, waarbij Gastón Pereiro na twee minuten de openingstreffer binnenschoot, pakte Feyenoorder Steven Berghuis tot overmaat van ramp vlak voor rust zijn tweede gele kaart.

Van Bronckhorst blikte na de nederlaag terug op de rode kaart. 'Bij die eerste gele kaart komt hij er heel hard in. Door zijn snelheid raakt hij Luuk de Jong erg hard. De tweede gele kaart is een hele domme. Je moet nooit, zeker niet met al een kaart op zak, in de positie komen om zo een tweede te pakken. Ik ben daar pissig over. We werden steeds sterker en zeker in toppers kan je je geen rode kaart permitteren.'

Over het vervolg van de kraker was de oefenmeester wel te spreken. 'De reactie van de ploeg in de tweede helft vond ik fantastisch. Je gaat hier weg met het gevoel dat er meer in had gezeten. We hebben grote kansen gehad en die moet je gewoon maken om hier niet te verliezen', concludeerde de oefenmeester tegenover FOX Sports.

Ondanks de nederlaag gaan de Rotterdammers nog altijd aan kop in de eredivisie. De regerend landskampioen heeft een beter doelsaldo dan PSV en AZ, die ook twaalf punten in vijf duels hebben verzameld. Zaterdag wacht voor Feyenoord de thuiswedstrijd tegen NAC, terwijl midweeks het bekerduel met ADO Den Haag op het programma staat.

VI-verslaggever Iwan van Duren vindt dat die nederlaag een gevolg is van verkeerde keuzes van Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.