Van Bronckhorst: 'Mag blij zijn met het punt'

Reacties

Het resultaat van de uitwedstrijd tegen Zorya Luhansk (1-1) stemde Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst tevreden. Eljero Elia was trots.

Van Bronckhorst: 'Mag blij zijn met het punt'

'Als je net voor rust de 1-1 en de rode kaart incasseert, dan mag je blij zijn met een punt', vertelde Van Bronckhorst na de remise in Odessa. De trainer zag dat zijn ploeg na de uitsluiting van Eric Botteghin de 1-1 over de streep bracht, waardoor Feyenoord koploper is in Groep A van de Europa League.

'We hebben het punt als team goed verdedigd en gewacht op die kansjes die eventueel zouden komen', vervolgde Van Bronckhorst tegen FOX Sports. 'We kregen één, twee kansjes. Je moet een beetje geluk hebben dat je die ook maakt. Al met al hebben we hard gewerkt. We hebben ook het geluk gehad dat die 2-1 van Zorya niet valt.'

De UEFA wees Eljero Elia aan als Man of the Match. Bij de aanvaller leefde het idee dat de Rotterdammers met meer dan een punt hadden kunnen terugkeren. 'We speelden een goede eerste helft. Na de rode kaart was het vechten om niet te verliezen. We hebben alles gegeven', zei Elia via het Twitter-account van Feyenoord.

De uitsluiting van Botteghin dwong Feyenoord achteruit. 'We kunnen trots zijn hoe we met tien man stand hebben gehouden. Maar er zat misschien meer in...', refereerde Elia onder andere aan de kans voor Marko Vejinovic.

Persoonlijk beleefde Elia een fijne avond. 'Lekker om weer eens negentig minuten te spelen. De wedstrijd heeft veel kracht gekost. Nu herstellen en op naar zondag', keek de aanvaller vooruit naar het Eredivisie-duel met Go Ahead Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.