Van Bronckhorst haalt opgelucht adem, fans hekelen nieuw toernooi

Reacties

Rangers FC heeft na twee remises op rij in de competitie weer eens gewonnen. Het team van Giovanni van Bronckhorst won woensdag van St. Johnstone, maar loopt niet in op Celtic. De koploper boekte tegen St. Mirren eveneens een overwinning. Het onderlinge verschil bedraagt drie punten.

Van Bronckhorst haalt opgelucht adem, fans hekelen nieuw toernooi
© Imago
St. Johnstone
St. Johnstone
0 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Al na drie minuten was het raak op McDiarmid Park: Glen Kamara scoorde op aangeven van Alfredo Morelos. Rangers had de marge voor rust kunnen verdubbelen, ware het niet dat Morelos de paal raakte. In de tweede helft voetbalden The Gers talloze kansen bij elkaar: Elliot Parish stopte een kopbal van Morelos en een volley van Joe Aribo, Scott Arfield schoot rakelings naast en een treffer van Connor Goldson werd vanwege buitenspel afgekeurd. De zege kwam echter geen moment in gevaar, want St. Johnstone had aanvallend niets te vertellen. Komende zaterdag speelt Rangers thuis tegen Aberdeen.

Tijdens de wedstrijd uitten de supporters van Rangers hun onvrede over het feit dat er in november in Australië geoefend wordt tegen Celtic. Daarmee gaat de Old Firm na ruim vierhonderd edities Down Under. Tijdens het duel zongen de supporters kritisch over dit idee en hingen ze een spandoek op met de tekst 'Money or Morals No D£rby Friendlies'. 

Celtic
Celtic
2 - 0
Saint Mirren
Saint Mirren

Celtic was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg al voor rust genoeg kansen om te scoren. Daizen Maeda kopte over, verdediger Charles Dunne werkte de bal per ongeluk tegen zijn eigen lat, Liel Abada stuitte op de doelman en Josip Juranovic schoot van afstand over. Na 55 minuten brak Cameron Carter-Vickers de score met een volley open. Negen minuten voor tijd besliste aanvoerder Callum McGregor de wedstrijd.

Ook de achterban van Celtic liet zich kritisch uit over een Old Firm in Australië. Op spandoeken vielen teksten te lezen als 'Unless there’s money to be made. Shove your Old Firm friendly up your a***.'

Premiership

Stand Premiership 2021/2022

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
26
4
3
78-19
+59
82
2
Glasgow Rangers
33
23
7
3
67-27
+40
76
3
Heart of Midlothian
33
16
9
8
48-33
+15
57
4
Dundee United
33
10
11
12
31-37
-6
41
5
Ross County
33
10
10
13
45-52
-7
40
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.