Van Bronckhorst en Bosz maken kans op Rinus Michels Award

Reacties

Giovanni van Bronckhorst en Peter Bosz zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award, de prijs voor Coach van het Jaar. De trainers van respectievelijk Feyenoord en Ajax nemen het op tegen Erik ten Hag (FC Utrecht), Henk Fraser (Vitesse) en Mitchell van der Gaag (Excelsior).

Van Bronckhorst en Bosz maken kans op Rinus Michels Award

Ten Hag sleepte de Rinus Michels Award vorig seizoen in de wacht. De coach bereikte toen de bekerfinale en eindigde met FC Utrecht op de vijfde plek in de Eredivisie, waarna de Domstedelingen in de play-offs voor Europees voetbal werden uitgeschakeld door Heracles Almelo. FC Utrecht doet ook dit seizoen mee aan de nacompetitie.

Zowel Van Bronckhorst als Bosz maakt nog kans op de landstitel. Met nog een speelronde te gaan koestert Feyenoord een voorsprong van een punt op Ajax. De Rotterdammers spelen zondag thuis tegen Heracles Almelo, Ajax gaat op bezoek bij Willem II. Bosz staat daarnaast met zijn ploeg in de halve finale van het Europa League-toernooi. Donderdag verdedigt Ajax in Lyon een 4-1 voorsprong uit de heenwedstrijd.

Fraser veroverde op 30 april met Vitesse de KNVB-beker ten koste van AZ, de eerste prijs in de historie van de Arnhemmers. De vijftigjarige coach, bezig aan zijn eerste seizoen, plaatste zich zo met Vitesse voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

Mitchell van der Gaag doet het in de Eredivisie uitstekend met Excelsior. De Kralingers, die Feyenoord afgelopen zondag nog van de titel afhielden, staan momenteel elfde. De andere dertien hoofdtrainers in de Eredivisie bepalen de winnaar van de Rinus Michels Award, die op 19 mei bekend wordt gemaakt.

Jupiler League
In de Jupiler League zijn Maurice Steijn (VVV-Venlo), Ron Elsen (MVV Maastricht) en Peter van den Berg (RKC Waalwijk) genomineerd. Steijn werd dit seizoen met VVV kampioen. MVV en RKC doen mee aan de play-offs voor promotie.

Feyenoord, Ajax, PSV en AZ zijn genomineerd in de categorie Beste Jeugdopleiding in het Betaalde Voetbal. De laatste twee jaar gingen de Alkmaarders met de prijs aan de haal. PSV en Ajax wonnen de prijs voor het laatst in respectievelijk 2007 en 2006.

De vakjury gaat over de eventuele toekenning van de Oeuvre-prijs. De in maart 2016 overleden Johan Cruijff kreeg de award vorig jaar postuum voor zijn verdiensten als trainer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.