Van Bronckhorst brengt slecht nieuws en waarschuwt Feyenoord voor AZ

Reacties

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft tijdens zijn wekelijkse persmoment de boel op scherp gezet bij de Rotterdammers. De strijd om de derde plek achter PSV en Ajax ligt weer volledig open.

Van Bronckhorst brengt slecht nieuws en waarschuwt Feyenoord voor AZ

Het zijn bijzondere weken voor Feyenoord, dat in 2019 belangrijke resultaten afwisselt met matige optredens. Zo werd na de winterstop verloren van PEC Zwolle, haalde Feyenoord de halve finale in het Nederlandse bekertoernooi door van Fortuna Sittard te winnen en kreeg aartsrivaal Ajax een gigantische dreun te verwerken in De Kuip, waar het 6-2 werd voor Feyenoord.

In de vorige speelronde ging het echter weer mis voor de manschappen van Van Bronckhorst. Op bezoek bij Excelsior werd met 2-1 verloren. 'We moeten constanter zijn', bekent de trainer van Feyenoord. 'Iedereen schrijft dat we de derde plek in handen hebben, maar dat is niet het geval. Zeker niet met AZ dat een goede fase doormaakt', doelt Van Bronckhorst op een AZ dat nog foutloos is in 2019.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het verschil tussen de nummer drie en vier van de Eredivisie bedraagt voor speelronde 21 vijf punten. Van Bronckhorst: 'Als je echt top bent en top wil zijn, mag zoiets als bij Excelsior niet gebeuren. We hebben te vaak moeten reageren op uitslagen. Dat moet veel minder zijn. We moeten een reeks neer kunnen zetten', aldus de vertrekkend trainer.

Haps
Van Bronckhorst kwam tijdens het persmoment ook met slecht nieuws over Ridgeciano Haps. De linksback was juist hersteld van zwaar blessureleed, maar de wedstrijd tegen De Graafschap moet hij missen wegens een liesblessure. Hij voegt zich bij Justin Bijlow en Eric Botteghin, die langdurig geblesseerd zijn.

'Feyenoord laat het al jaren tegen de kleintjes liggen'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.