Van Bronckhorst blijft met Rangers op drie fronten meestrijden

Reacties

Rangers FC blijft in de race voor drie hoofdprijzen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst plaatste zich zondag ten koste van Dundee FC voor de halve finale van de Scottish Cup.

Van Bronckhorst blijft met Rangers op drie fronten meestrijden
© Pro Shots

Rangers maakte donderdag in de achtste finale van de Europa League indruk met een ruime zege op Rode Ster Belgrado (3-0). The Gers trokken die goede vorm door naar het Schotse bekertoernooi. Op bezoek bij Dundee, dat in het Premiership onderaan bungelt, maakte Connor Goldson al binnen tien minuten het verschil met een volley (0-1).

Halverwege de eerste helft verdubbelde James Tavernier de score. De rechtervleugelverdediger werd neergehaald in het vijandelijke strafschopgebied en verzilverde vervolgens de penalty (0-2). Omdat Dundee niet bij machte was om zich terug te knokken in het duel, freewheelde Rangers naar de halve finale. Drie minuten voor tijd zorgde invaller Fashion Sakala nog voor het slotstuk (0-3).

Celtic
Eerder plaatsten ook Heart of Midlothian en Hibernian zich al voor de halve finale. Maandag staat de laatste kwartfinale op het programma. Dan gaat Celtic, dat in de competitie de dans leidt, op bezoek bij Dundee United. De finale wordt zaterdag 21 mei gespeeld op Hampden Park.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.