Van Brobbey tot Botman: dit zijn de afvallers van Oranje

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft vijf spelers uit zijn voorselectie af laten vallen voor zijn definitieve selectie voor de aankomende interlands van het Nederlands elftal. Twee Ajacieden zullen niet van de partij zijn bij Oranje, terwijl ook de eerste doelman en topschutter ontbreken.

Van Brobbey tot Botman: dit zijn de afvallers van Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Griekenland
Griekenland

Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) is een van de drie debutanten in de selectie van Koeman. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat Sven Botman niet beschikbaar is. De centrale verdediger is al ruim een jaar lang onomstreden bij Newcastle United. Afgelopen weekend viel de linkspoot echter uit met een enkelblessure. Die lijkt niet al te ernstig, maar aan zijn inzetbaarheid wordt getwijfeld, meldde The Athletic.

Tegen Griekenland en Ierland is Justin Bijlow er ook niet bij. De doelman van Feyenoord werd tijdens de Nations League door Koeman nog gebombardeerd tot eerste keuze onder de lat van Oranje. Bijlow raakte echter stevig geblesseerd, waardoor hij voorlopig uit de roulatie is. De bondscoach zal nu moeten kiezen tussen Mark Flekken (Brentford), Andries Noppert (SC Heerenveen) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).

Ajacieden Steven Bergwijn en Brian Brobbey hebben de schifting ook niet overleefd. De aanvoerder van de Amsterdammers viel donderdagavond in het Europa League-duel met Ludogorets uit met een blessure en is niet fit genoeg om in Zeist aan te sluiten. Brobbey is wel fit, maar verloor de concurrentiestrijd van collega-spitsen als Cody Gakpo (Liverpool), Wout Weghorst (Hoffenheim) en Donyell Malen (Borussia Dortmund).

Ook topschutter Memphis Depay is niet beschikbaar voor Koeman. De aanvalsleider van het Nederlands elftal leek op tijd op dreef bij Atlético Madrid, maar een blessure zorgde er afgelopen weekend voor dat de spits zich af moest melden bij de bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.