Selectie Oranje: Koeman roept drie debutanten op, Berghuis keert terug

Reacties

Ronald Koeman heeft vrijdag de selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Die herbergt drie debutanten. Ook maakt Steven Berghuis zijn rentree.

Selectie Oranje: Koeman roept drie debutanten op, Berghuis keert terug
© Pro Shots

De nieuwe namen in de selectie zijn verdedigers Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Ian Maatsen (Chelsea) en Quilindschy Hartman (Feyenoord). Hun debuut in de selectie valt niet los te zien van de blessures van Sven Botman (Newcastle United) en Tyrell Malacia (Manchester United). 

In de voorselectie was twee weken terug ook nog plaats voor Justin Bijlow, maar de doelman van Feyenoord liep een polsblessure op. Afgelopen maandag kwam daar de hamstringblessure van Memphis Depay bij, waardoor ook de aanvaller van Atlético Madrid niet op de definitieve lijst staat.

Ten opzichte van de eindronde van de Nations League ontbreken ook Arsenal-verdediger Jurriën Timber en Ajax-aanvaller Steven Bergwijn door blessures. Georginio Wijnaldum zat toen nog wel bij de selectie, maar is nu wegens gebrek aan speeltijd bij Paris Saint-Germain niet opgeroepen.

Bart Verbruggen ontbrak in juni nog in de selectie, vanwege zijn deelname aan het EK met Jong Oranje. Nu is de 21-jarige doelman van Brighton & Hove Albion wel geselecteerd. Ook Berghuis is dus terug. De 31-jarige Ajacied ontbrak nog in de voorselectie. Brian Brobbey is juist niet van de partij. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het Nederlands elftal komt maandag bijeen voor het vervolg van de EK-kwalificatiereeks. Komende donderdag is Griekenland de tegenstander, volgende week zondag volgt het uitduel met Ierland. Na twee duels staat Oranje met drie punten op de vierde plaats in Groep B.

Do 7 sep. 2023

Zo 10 sep. 2023

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.