Van Bommel ziet Wolfsburg ondanks enorm schrikmoment punt veiligstellen

Reacties

VfL Wolfsburg is de Champions League gestart met een doelpuntloos gelijkspel bij Lille. Coach Mark van Bommel zag dat zijn ploeg met tien man een punt uit het vuur sleepte tegen de ploeg van Sven Botman. In de 96ste minuut was het nog wel even schrikken voor de Nederlandse trainer, die arbiter Danny Makkelie naar de penaltystip zag wijzen. Het Nederlandse VAR-team kwam Van Bommel, niet voor het eerst in het duel, te hulp.

Van Bommel ziet Wolfsburg ondanks enorm schrikmoment punt veiligstellen
© Pro Shots
Lille
Lille
0 - 0
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

In de Bundesliga is Wolfsburg de trotse koploper met het volle pond na vier optredens. Van Bommel, die Micky van de Ven op de bank posteerde en Wout Weghorst logischerwijs een basisplaats gunde, zag al snel dat het op Franse bodem een stuk moeilijker zou worden. De Franse kampioen stond vorig seizoen bekend om de solide defensie en hoewel daar in de huidige jaargang nog niet veel van te zien is in de Ligue 1, gaf de defensie nu nauwelijks iets weg.

Zelf werd Lille ook niet heel gevaarlijk, al was Botman met een kopbal dicht bij een treffer. Weghorst kon ook zijn stempel niet drukken en kreeg bovendien een flinke schop tegen het hoofd te verwerken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Direct na rust leek de ban gebroken te worden door Jonathan David, maar Makkelie zette op advies van zijn VAR-collega's Kevin Blom en Pol van Boekel een streep door die treffer. In aanloop naar de goal was de bal uit geweest zo bleek uit de beelden.

Na ruim een uur moest Wolfsburg met tien man verder. John Brooks kreeg zijn tweede prent voor een handsbal. Vanaf dat moment was het alle hens aan dek bij de Duitsers, die met hangen en wurgen het punt over de streep trokken.

Van Bommel, die Micky van de Ven het hele duel op de bank hield, trok in de slotfase nog wel de aandacht. Ook de coach incasseerde na commentaar op de leiding een gele kaart, die hij met een glimlach in ontvangst neemt. Even later kon hij tevreden vaststellen dat een nederlaag voorkomen was, al was dat in de laatste minuut van de blessuretijd dus opnieuw met hulp van de arbitrage. Er werd immers geoordeeld dat er geen sprake was van een strafschop, maar van een vrije trap (die uiteindelijk niets meer opleverde).

Het andere duel uit Groep G:

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
Red Bull Salzburg
6
3
1
2
8-6
+2
10
3
Sevilla
6
1
3
2
5-5
0
6
4
VfL Wolfsburg
6
1
2
3
5-10
-5
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Meer Lille
Meer over Lille
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.