Van Bommel wil PSV-kunstje herhalen met Wolfsburg: 'Daar teken ik voor'

Reacties

Het VfL Wolfsburg van trainer Mark van Bommel hervat de competitie zaterdag met een bezoekje aan Greuther Fürth. Die club is een oude bekende van de Nederlander, al is hij dat zelf vergeten. Van Bommel richt zich vooral op het temperen van de euforie.

Van Bommel wil PSV-kunstje herhalen met Wolfsburg: 'Daar teken ik voor'
© Pro Shots
Greuther Fürth
Greuther Fürth
0 - 2
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

De ex-trainer van PSV begon deze zomer aan zijn klus bij Wolfsburg en kende vervolgens een bijzonder lastige voorbereiding, waarna het ook in zijn officiële debuut (in het bekertoernooi) helemaal misging. Daarna volgden echter drie competitiezeges op rij: dankzij overwinningen op VfL Bochum, Hertha BSC en RB Leipzig zijn Die Wölfe de foutloze koploper van de Bundesliga. De club beleeft bovendien de beste seizoenstart uit de geschiedenis.

Zaterdag staat de hervatting van de competitie op de rol: Wolfsburg neemt het op tegen promovendus Greuther Fürth. In aanloop naar dat duel weigert Van Bommel de polonaise te lopen. 'Zij zijn niet heel goed begonnen, maar het is ook lastig als promovendus', stelt hij op de clubwebsite. 'We hebben al hun duels gezien dus we gaan de jongens goed voorbereiden. Ze kunnen meerdere systemen spelen en hebben wat nieuwe spelers, maar dat is geen probleem voor ons.'

Sowieso laat Van Bommel zich niet in de war brengen door de perfecte start van het seizoen. 'Elke wedstrijd in de Bundesliga is zwaar. Dat zie je juist aan het feit dat wij als enige nog foutloos zijn. De rest heeft allemaal al punten verspeeld.' Wel werd Van Bommel nog even herinnerd aan het seizoen 2018/19, toen hij met PSV de eerste dertien duels won en uiteindelijk op 83 punten eindigde. Overigens eindigde PSV toen drie punten achter Ajax, terwijl de Bundesliga-kampioen van vorig seizoen 78 punten verzamelde. 'Dus voor die 83 punten zou ik nu meteen tekenen', sprak de trainer dan ook met een grijns.

Overigens was er tijdens zijn vooruitblik nog een opmerkelijk moment rondom Van Bommel. Kicker herinnerde hem aan het feit dat hij in 2010 met Bayern München ook al tegen Greuther Fürth speelde (6-2 in de kwartfinale van het bekertoernooi). 'Toen deed ik niet mee', was het antwoord van de ex-middenvelder. Maar, zo stelt Kicker met een knipoog: 'Daarin zat hij fout. Hij speelde negentig minuten, maar maakte blijkbaar geen indruk: van Kicker kreeg hij destijds een 4,5.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.