Van Bommel voorziet zware klus: 'Dit Barça kan de CL winnen'

Reacties

Antwerp FC keert dit seizoen terug op het hoogste niveau van Europa en krijgt het meteen zwaar in Groep H van de Champions League. Barcelona is de eerste tegenstander en volgens trainer Mark van Bommel is dat meteen de moeilijkste tegenstander ooit.

Van Bommel voorziet zware klus: 'Dit Barça kan de CL winnen'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 0
Antwerp
Antwerp

Voor Van Bommel betekent het een weerzien met zijn voormalige werkgever. In 2005 maakte hij de overstap van PSV naar Barcelona. Hij stond er slechts één seizoen onder contract, maar dat was wel meteen een bijzonder vruchtbaar jaar. 'In dat ene seizoen dat ik hier gespeeld heb, hebben we vier prijzen gewonnen', weet Van Bommel nog.

De Nederlandse coach kent de club. 'Dat is één en al geschiedenis. De voorbije jaren mogen dan wat minder geweest zijn voor de club, maar dat had zijn redenen. Want dit elftal van Xavi kan de Champions League winnen. Het gaat heel lastig worden om hier te winnen. Je ziet ook de hand van Xavi in de manier waarop Barcelona speelt. Zo is het altijd geweest. Naar de ideologie met het totaalvoetbal van Johan Cruijff.'

Toch is Van Bommel niet van plan om zich in te graven. 'Wij gaan voetballen op onze manier. Er gaan heus momenten in de wedstrijd komen waarin dat kan. De bus parkeren, zal geen optie zijn. Natuurlijk gaat het moeilijk worden, dit Barcelona is weer op weg zijn topniveau te halen. Terwijl dit voor ons een eerste deelname is. Maar geïntimideerd door hun sterke niveau van zaterdag ben ik niet', doelt Van Bommel op de 5-0 overwinning op Real Betis.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Group H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
1
1
0
0
5-0
+5
3
2
FC Porto
1
1
0
0
3-1
+2
3
3
Sjachtar Donetsk
1
0
0
1
1-3
-2
0
4
Antwerp
1
0
0
1
0-5
-5
0
* Actueel tot en met 21 sep. 2023
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.