Barcelona heeft zaterdagavond in eigen huis afgerekend met Real Betis. João Félix stond voor het eerst in de basis bij de Catalanen en betaalde het vertrouwen van trainer Xavi Hernández terug met een treffer en een hoogstandje.

Barcelona
Barcelona
5 - 0
Real Betis Sevilla

Nieuwelingen João Félix en João Cancelo stonden tegen Real Betis voor het eerst aan de aftrap van een duel van Barça. De Portugezen debuteerden voor de interlandperiode als invallers tegen Osasuna bij de regerend kampioen van Spanje. Na 25 minuten opende João Félix zijn doelpuntenrekening bij Barcelona door de 1-0 te maken in Estadio Olimpic, waar Frenkie de Jong negentig minuten op het veld stond.

Na een voorzet van Oriol Romeu kreeg de huurling van Atlético Madrid de bal niet direct onder controle, maar vanuit een moeilijke hoek schoot hij alsnog raak. Zeven minuten na de openingsgoal was João Félix ook betrokken bij de 2-0. Andreas Christensen zag Robert Lewandowski op scherp staan en na een slim overstapje van João Félix schoot de Poolse spits alleen voor Real Betis-keeper Rui Silva via de paal raak.

Eenrichtingsverkeer
Na een klein uur gooide Ferran Torres de wedstrijd definitief in het slot. Met een vrije trap passeerde hij de ingevallen doelman Francisco Vieites. Torres maakte de eerste Barcelona-treffer uit een directe vrije trap sinds Lionel Messi. Een paar minuten na de 3-0 voerde invaller Raphinha, koud in het veld, de voorsprong verder op. De Braziliaan schoot op de rand van het strafschopgebied met scherp.

Real Betis was murw gebeukt door het wervelende Barça en in de slotfase deed João Cancelo nog een duit in het zakje. Net als zijn landgenoot João Félix, na ruim een uur gewisseld, pikte de verdediger zijn eerste doelpunt mee voor Barcelona. De Catalanen komen door de overtuigende overwinning voorlopig weer aan kop in La Liga. Barça kan zich nu gaan opmaken voor de Champions League-ontmoeting met het Antwerp FC van Mark van Bommel.

1-0. João Félix

2-0. Robert Lewandowski

3-0. Ferran Torres