Van Bommel voor en na bekerwinst nuchter over titel: 'We zijn geen favoriet'

Reacties

Antwerp FC-trainer Mark van Bommel zal niet met een kater hebben gezeten na de bekerwinst van afgelopen weekend. De Nederlandse coach hield het rustig na de zege op KV Mechelen, de blik moet immers op de titelstrijd.

Van Bommel voor en na bekerwinst nuchter over titel: 'We zijn geen favoriet'
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
0 - 2
Antwerp
Antwerp

Afgelopen zondag won Antwerp met 2-0 van Mechelen en pakte zo voor de tweede keer in drie jaar tijd de Belgische beker. Reden voor een klein feestje, met de nadruk op klein. Want ook de spelers hadden door dat de volgende belangrijke wedstrijd voor de deur staat.

Woensdag staat Antwerp tegenover Union Sint-Gillis in hun eerste wedstrijd van de play-offs om het kampioenschap. Richting die wedstrijd schoof Van Bommel aan voor een persconferentie. Daar ging het eerst nog over de bekerzege. 'De ontlading op het veld en in de kleedkamer, dat zijn de mooiste momenten. En het samen met de fans vieren natuurlijk, daar doe je het voor.'

De spelers mochten losgaan van Van Bommel, die zelf inhield. 'Zelf heb ik het rustig gehouden en amper iets gedronken. Maar mijn spelers heb ik losgelaten. Ze zijn professioneel genoeg om daarmee om te gaan.' Maandag werd er alweer getraind door de reservespelers, terwijl de basisspelers aan hun herstel werkten. De blik kan nu volledig op de titelstrijd.

'We zijn geen favoriet', vindt Van Bommel. 'Dat zeg ik overigens niet om onszelf in de rol van underdog te praten. We spelen tegen drie topclubs in deze play-offs en alles ligt erg dicht bij elkaar. Het kan nog alle kanten op.' Antwerp staat, na de halvering van het puntenaantal dat in het reguliere seizoen werd behaald, op 36 punten. RC Genk won zijn eerste duel in de kampioensgroep en staat op 41 punten.

Pro League

Stand kampioensgroep

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Antwerp
40
25
8
7
69-34
+35
47
2
Genk
40
25
8
7
88-47
+41
46
3
Union Sint-Gillis
40
25
8
7
78-49
+29
46
4
Club Brugge
40
18
11
11
71-48
+23
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.