Van Bommel verguld met plek in rijtje scorende vaders en zonen tegen Ajax

Reacties

Ruben van Bommel noemt het vertrouwen van AZ als belangrijke factor voor zijn twee doelpunten tegen Ajax. Zijn trainer Maarten Martens wil de lat ondanks de zege op de Amsterdamse concurrent nog hoger leggen.

Van Bommel verguld met plek in rijtje scorende vaders en zonen tegen Ajax
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 0
Ajax
Ajax

'Het geeft mij zeker heel veel voldoening, maar het team denk ik nog meer', zei Van Bommel na afloop tegen ESPN. 'Deze hadden we echt nodig. Het is een directe concurrent, dus het is belangrijk dat we gewonnen hebben.' AZ staat na de 2-0 zege zes punten los van nummer vijf Ajax.

Van Bommel eiste met twee 'bekeken' doelpunten een hoofdrol op. 'Bij die eerste kwam ik naar binnen en dacht ik dat hij (Ramaj, red.) hem nooit zou kunnen hebben als ik de bal in de korte hoek zou schieten', analyseerde de negentienjarige aanvaller. Na rust scoorde Van Bommel nog een tweede maal. 'Ik denk dat de verdediger verwachtte dat ik zou passen of de bal in de rechterhoek zou schieten.' Van Bommel schoot de bal echter tegendraads binnen.

De jonge aanvaller staat pas op vier treffers in de Eredivisie en beleeft nog geen geweldig seizoen bij de Alkmaarders. Desondanks wist hij tweemaal te scoren tegen Ajax zondagmiddag. 'Ik denk dat dat ook wel een stukje vertrouwen is', geeft Van Bommel toe. 'Ik heb geen wereldwedstrijden gespeeld de laatste tijd. Het was ook niet slecht wat ik liet zien, maar het geeft wel vertrouwen als je dan mag blijven staan.'

Met zijn doelpunten tegen Ajax voegt Van Bommel zich samen met zijn vader Mark in een bijzonder rijtje, namelijk dat van vaders en zoons die beiden tegen Ajax scoorden. Daar was hij zich na afloop niet van bewust. 'Dat is wel een mooi rijtje ja', gaf hij te kennen. Xavi en Regilio Simons, Sydney en Pierre van Hooijdonk, Cor en Dennis van der Gijp, Theo en Boudewijn Pahlplatz en Frank en Steven Berghuis stonden al in dat rijtje. Martin Koeman had met Ronald en Erwin zelfs twee zoons die ook scoorden tegen Ajax. 

AZ-trainer Martens deed in de rust nog wat omzettingen bij AZ. 'Omdat we het wel wat anders aanpakten dan we gewend waren tegen een driemansopbouw', legt de 39-jarige Belg uit. Dat pakte uiteindelijk goed uit. 'We hebben lang niet alles goed gedaan, maar maken op het juiste moment de 2-0. Dan maak je het hun gewoon extra lastig en win je terecht. We zijn groeiende in alles, zeker in het behalen van resultaat. We leggen de lat uiteindelijk nog hoger.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
31
27
3
1
103-17
+86
84
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
3
FC Twente
31
19
6
6
59-31
+28
63
4
AZ
31
17
7
7
62-35
+27
58
5
Ajax
31
13
10
8
65-58
+7
49
6
N.E.C.
31
12
11
8
59-47
+12
47
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer R. van Bommel
Meer over R. van Bommel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.