Van Bommel stoort zich niet aan favorietenrol voor Ajax

Reacties

Volgens Mark van Bommel is PSV helemaal klaar voor de seizoensopener tegen FC Utrecht, zaterdagavond in eigen huis. De opvolger van Phillip Cocu is aan de vooravond van het nieuwe Eredivisie-seizoen onder de indruk van de testresultaten.

Van Bommel stoort zich niet aan favorietenrol voor Ajax

Door de confrontatie met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal (verlies na strafschoppen) heeft Van Bommel zijn officiële debuut al achter de rug. Voorafgaand aan zijn vuurdoop in de Eredivisie kent de coach weinig twijfelgevallen. PSV beschikt zaterdag over een complete selectie. 'Ze zijn superfit, dat wijzen de data ook uit. Daarmee win je geen wedstrijden, maar het is wel een voorwaarde om wedstrijden te winnen', aldus Van Bommel tegenover PSV TV.

Het is nog de vraag of PSV zaterdag om 20.45 uur Hirving Lozano laat starten. De Mexicaan viel eerder deze week tijdens een training uit vanwege enkelklachten, maar heeft geen grote schade opgelopen. Tijdens de afsluitende training is bekeken of hij inzetbaar is tegen FC Utrecht. Van Bommel heeft vervolgens bevestigd dat Lozano fit genoeg is om in actie te komen bij de eerste competitiewedstrijd.

Bij PSV is er het besef dat Ajax de favorietenrol heeft door het transfergeweld in Amsterdam. Van Bommel vindt dat niet erg: 'Dat wij door de kenners niet als favoriet worden geacht is niet erg. Wij moeten het hebben van het team. Daarbinnen kunnen onze spelers individueel excelleren, dat is waar het om draait.'

Vrijdagochtend werd bekend dat PSV zijn nieuwe middenvelder heeft gevonden. Met PEC Zwolle is een akkoord bereikt over de transfer van Ryan Thomas, die als hij de medische keuring doorstaat een vierjarig contract ondertekent. Volgens Van Bommel past de Nieuw-Zeelander perfect bij de speelwijze die hij als PSV-coach voor ogen heeft. 'Hij kan het spel versnellen, is slim en technisch begaafd. Als je een speler kan halen met deze kwaliteiten is dat heel mooi meegenomen.'

PSV is bezig aan absurd sterke serie tegen FC Utrecht
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.