Van Bommel spreekt van schande: 'Maar het was geen gok'

Reacties

De bekeruitschakeling door RKC Waalwijk was een harde les voor PSV-trainer Mark van Bommel. Zijn schaduwteam bleek meer tekort te komen dan gedacht.

Van Bommel spreekt van schande: 'Maar het was geen gok'

Van Bommel opteerde in het bekerduel met RKC Waalwijk voor een compleet ander gezicht van zijn basisploeg. Zijn keuze pakte faliekant verkeerd uit. Tot zijn afgrijzen kon het Eindhovense schaduwteam de bekerhoop tegen de Eerstedivisionist niet in leven houden (2-3).

'Ze zijn niet zo ver als we dachten dat ze waren', luidde de harde conclusie van de trainer voor de camera van FOX Sports over de spelers, die normaal gesproken bankzitter zijn maar tegen RKC aan de aftrap kwamen. 'Het is niet te verklaren. Het is zwaar teleurstellend. Het kan gewoon niet dat je twee keer op voorsprong komt en toch verliest van RKC.'

Zijn ploeg had op papier op elke positie een betere speler dan RKC. 'Het enige excuus zou kunnen zijn dat ze niet vaak spelen en niet in deze samenstelling. Maar dat mag geen excuus zijn. Het is een schande dat we niet doorgaan', aldus de PSV-trainer. 

Van Bommel wees de suggestie van de hand dat hij met zijn keuze voor een B-team gegokt en verloren had. 'Het was geen gok. Ik was in de veronderstelling dat ze verder waren. En dan vlieg je eruit tegen RKC. Dat mag niet. Ik had ze alle elf kunnen wisselen, alleen spits Matthias Verreth moet ik een compliment geven, en Dirk Abels. Die jongens hebben gedaan wat ze moesten doen.'

Ramselaar zoekt naar verklaring en spreekt van pijnlijke wissel
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.