Van Bommel schittert in Eindhoven en brengt MVV op drempel van de play-offs

Reacties

MVV Maastricht kan aankomende vrijdag, thuis tegen Jong AZ, deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie veiligstellen. Maandagavond wonnen de Limburgers voor de vierde keer op rij: de individuele klasse van Ruben van Bommel (hieronder op archieffoto) maakte het verschil tegen Jong PSV.

Van Bommel schittert in Eindhoven en brengt MVV op drempel van de play-offs
© Pro Shots
Jong PSV
Jong PSV
0 - 1
MVV Maastricht
MVV Maastricht

MVV eindigde vorig seizoen als zestiende in de Keuken Kampioen Divisie, maar draait dit hele voetbaljaar al in het linkerrijtje mee. Dat is mede te danken aan de doorbraak van Ruben van Bommel. De achttienjarige aanvaller beleeft een geweldig debuutseizoen en maakte in Eindhoven, waar hij zelf ook nog in de opleiding van PSV heeft gezeten, alweer zijn dertiende doelpunt.

De treffer tegen Jong PSV was een fraaie. Van Bommel werd op links weggestuurd, gebruikte zijn snelheid om meters te maken en speelde in het vijandelijke strafschopgebied aangekomen met een handige lichaamsbeweging Jenson Seelt uit. Vervolgens liet Van Bommel doelman Kjell Peersman kansloos. Op de tribune kon vader en PSV-boegbeeld Mark een kleine glimlach niet onderdrukken.

Het doelpunt van Van Bommel leverde MVV de zeventiende overwinning van dit seizoen op. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft de ploeg van Maurice Verberne nu tien punten meer dan nummer negen De Graafschap; als MVV vrijdag wint van Jong AZ, is het zeker van een ticket voor de nacompetitie.

Vorige maand zat MVV nog in een mindere fase. VI sprak toen met Maurice Verberne:

Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht
1 - 0
Jong Ajax
Jong Ajax

Het duel tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax, twee ploegen die in ieder geval qua resultaten een teleurstellend seizoen kennen, leek geen doelpunt en dus geen winnaar te krijgen. Diep in blessuretijd gebeurde er echter toch nog wat op Zoudenbalch: Anthony Descotte werd neergehaald door Jaydon Banel, die daar een rode kaart voor kreeg. Bovendien kreeg Utrecht een penalty.

Descotte ging zelf achter de bal staan en faalde niet. Voor de Belg betekende het zijn derde goal voor Jong Utrecht, terwijl hij ook al een keer scoorde voor het eerste elftal, in de Eredivisie.

Jong Utrecht blijft ondanks de zege met een ruime achterstand op TOP Oss onderaan staan in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.