Van Bommel: 'Moment van de rode kaart is cruciaal'

Reacties

Mark van Bommel zegt trots te zijn op zijn spelers na het optreden van PSV tegen Internazionale. Volgens de coach ging het uiteindelijk op details mis voor de Eindhovenaren bij de 1-2 nederlaag in de Champions League.

Van Bommel: 'Moment van de rode kaart is cruciaal'

Van Bommel begon zijn analyse bij Veronica met complimenten voor zijn ploeg: 'Ja, ik ben zeker trots. We hebben echt ons niveau gehaald en op een manier gespeeld zoals wij dat willen. Alleen op details verlies je deze wedstrijd.'

De opvolger van Phillip Cocu baalde vooral van de beslissing van arbiter Milorad Mazic om Inter-doelman Samir Handanovic slechts geel te geven na hands buiten het strafschopgebied. Volgens Van Bommel ontnam de goalie daarmee Steven Bergwijn een duidelijke scoringskans. 'Niet de 1-1, maar de rode kaart is cruciaal', antwoordde Van Bommel toen hij gevraagd werd naar het belangrijkste moment.

Hij vervolgde: 'Het is een rode kaart voordat zij de 1-1 maken, anders kan iedere keeper volgens mij buiten de zestien hands maken. Steven is rechtsbenig en hij tikt hem rechts van de keeper. Daardoor komt hij in een veel betere positie om de bal erin te schieten en het is niet zo dat er nog een speler in de lijn van de bal staat. Maar goed, het is zo. De regel is ook niet helemaal duidelijk.'

PSV heeft na twee speelronden nul punten in Groep B, maar het spel biedt volgens Van Bommel wel degelijk houvast voor de dubbele confrontatie met het eveneens puntloze Tottenham Hotspur (24 oktober en 6 november). 'We hebben kansen gecreëerd en dan moet je op het einde ook een beetje geluk hebben. Die omhaal van Malen haalde de keeper er gewoon erg goed uit. Als je verliest klinkt het gek als je zegt dat je tevreden bent. Dat kan eigenlijk ook niet, maar we hadden meer verdiend. Tegen de spelers heb ik gezegd dat we op deze manier verder moeten gaan, dat hebben we na Barcelona (4-0) ook gedaan', aldus de PSV-coach.

Clubwatcher Marco Timmer: 'Sterker Inter werd wel geholpen door scheidsrechter en fouten Zoet'
Rosario nog niet bezig met Oranje: 'Blijf rustig en zie het vrijdag wel'
De Jong: 'Overwinteren in CL wordt heel moeilijk, maar geloof er nog wel in'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.