PSV schiet zichzelf in de voet en verliest opnieuw in Champions League

Reacties

PSV heeft woensdagavond ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League verloren. Na Barcelona (4-0) was Internazionale in Eindhoven te sterk voor de ploeg van trainer Mark van Bommel.

PSV schiet zichzelf in de voet en verliest opnieuw in Champions League
PSV
PSV
1 - 2
Internazionale
Internazionale

Het duel in Eindhoven kende een vermakelijke openingsfase waarin beide teams de aanval zochten. Zo kreeg Radja Nainggolan namens Inter al vroeg een schietkans uit een hoekschop van Matteo Politano. Jeroen Zoet redde eenvoudig. Vervolgens liet PSV zich zien via Steven Bergwijn, die de bal niet goed raakte na slim terugleggen van Luuk de Jong uit een voorzet van Denzel Dumfries.

Zo kon de wedstrijd beide kanten op en viel er genoeg te beleven. Pablo Rosario verraste Inter-doelman Samir Handanovic bijna met een schot dat van richting werd veranderd. De Sloveense sluitpost had alle moeite met de poging en had het geluk dat geen PSV'er zijn voet uiteindelijk tegen de bal kreeg. Aan de andere kant was Mauro Icardi gevaarlijk. De spits troefde Daniel Schwaab af en speelde Mattias Vecino aan, die over het doel van Zoet schoot.

Waar Handanovic eerder nog een antwoord had op de poging van Rosario stond de keeper van Inter na een klein half uur aan de grond genageld toen de middenvelder van PSV opnieuw schoot. Hirving Lozano behield het overzicht en vond Rosario, die hard in de linkerhoek vuurde en Handanovic het nakijken gaf: 1-0. Inter liet het er na de openingstreffer niet bij zitten en ging direct voor de gelijkmaker. Icardi kopte al eens naast uit een voorzet van Politano en stuitte even later op Zoet, die met een fraaie redding de poging van de Argentijn van de lijn haalde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aan de andere kant was er opschudding toen Handanovic zijn doel uitkwam bij een diepe bal en de bal buiten het strafschopgebied met zijn hand raakte en Bergwijn zo van de bal afhield. Scheidsrechter Milorad Mazic gaf de keeper een gele kaart. Kort daarna kwam Inter op gelijke hoogte. Zoet kreeg een schot van Kwadwo Asamoah niet helemaal onder controle en vervolgens kreeg Nainggolan een schietkans. De Belg faalde niet: 1-1.

PSV kreeg al vroeg na rust een kans op een nieuwe voorsprong, maar zag Inter uiteindelijk voor de tweede keer scoren. Gastón Pereiro speelde Marcelo Brozovic uit en schoot tegen de buitenkant van de paal. Even later werd Icardi gelanceerd door Vecino. De spits tikte de bal met zijn hoofd voor zich uit en doordat de uitgekomen Zoet in botsing kwam met Schwaab, had de Argentijn de bal voor het intikken: 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Icardi was duidelijk de gevaarlijkste man aan de zijde van Inter en maakte het Zoet na de 1-2 opnieuw moeilijk. Deze keer had de keeper van PSV wel een antwoord op het schot van de spits. PSV ging ondertussen voor de gelijkmaker en Van Bommel bracht Donyell Malen voor Pereiro. De aanvaller was al snel dicht bij een goal. De jongeling probeerde het met een omhaal, maar had de pech dat Handanovic een geweldige redding in huis had. De gelijkmaker viel ook daarna niet meer.

Rosario nog niet bezig met Oranje: 'Blijf rustig en zie het vrijdag wel'
De Jong: 'Overwinteren in CL wordt heel moeilijk, maar geloof er nog wel in'
'Sterker Inter werd wel geholpen door scheidsrechter en fouten Zoet'

PSV ontvangt op 24 oktober in de derde groepswedstrijd Tottenham Hotspur en speelt komende zaterdag in de Eredivisie thuis tegen VVV-Venlo.

UEFA Champions League

Stand Groep B

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
14-5
+9
14
2
Tottenham Hotspur
6
2
2
2
9-10
-1
8
3
Internazionale
6
2
2
2
6-7
-1
8
4
PSV
6
0
2
4
6-13
-7
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.