Groep B: Lloris schlemiel in boeiend voetbalgevecht tussen Spurs en Barça

Reacties

Barcelona is ook na het lastige uitduel met Tottenham Hotspur foutloos in Groep B van de Champions League, waar ook PSV in zit. De individuele klasse van de Catalaanse sterspelers maakte het verschil op Wembley.

Groep B: Lloris schlemiel in boeiend voetbalgevecht tussen Spurs en Barça
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 4
Barcelona
Barcelona

Hugo Lloris keerde na blessureleed terug in de basisopstelling van Tottenham, maar zijn rentree was er een om snel te vergeten. Al na twee minuten ging de WK-winnaar gigantisch in de fout, door veel te vroeg uit te komen. Hij schatte de snelheid van Jordi Alba verkeerd in en kon niet voorkomen dat de back de bal simpel naar Philippe Coutinho speelde. Voor de Braziliaan was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten.

Aan de 0-2 van Barça kon Lloris weinig doen. Ivan Rakitic stuurde de bal op de rand van de zestien op heerlijke wijze richting de linkerhoek, waar de bal via de binnenkant van de paal binnenviel. Kort na rust had Tottenham op Wembley zomaar tegen een beschamende 0-4 achterstand aan kunnen kijken, want Lionel Messi kreeg het op zijn heupen. Hij raakte in een tijdsbestek van enkele minuten tweemaal de paal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zodoende bleef het bij 0-2 en leefde Tottenham nog. Zeker toen Harry Kane zich zeven minuten na rust voor het eerst liet zien. Hij kapte Nélson Semedo uit alsof de back er niet stond en schoot vervolgens raak in de rechterhoek.

Met vernieuwd enthousiasme ging Tottenham op zoek naar de 2-2, maar de Londenaren kregen het deksel op de neus. Twee spelers lieten een voorzet van Alba lopen, waarna Messi Champions League-goal nummer 104 beheerst binnen werkte voor de 1-3.

VI's Süleyman Öztürk blikt terug op onder meer Tottenham Hotspur - Barcelona

Opnieuw liet Tottenham zich niet uit het veld slaan, maar ook na de aansluitingstreffer van Érik Lamela - zijn schot werd aangeraakt door Clément Lenglet - wist Tottenham de comeback niet te voltooien. De onmacht van de thuisclub was goed te zien bij de 2-4 van Messi, die na opnieuw een overstapje van Luis Suárez in alle vrijheid opdook voor Lloris.

De Engelsen blijven door de nederlaag net als PSV, dat verloor van Internazionale, puntloos in Groep B. Barcelona en Inter gaan met zes punten samen aan de leiding, het doelsaldo van de Catalanen is beter.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
14-5
+9
14
2
Tottenham Hotspur
6
2
2
2
9-10
-1
8
3
Internazionale
6
2
2
2
6-7
-1
8
4
PSV
6
0
2
4
6-13
-7
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.