Van Bommel laat oordeel over seizoen niet afhangen van bekerfinale

Reacties

Nog een paar weken, dan zit de periode van Mark van Bommel als trainer van Antwerp FC erop. Zijn belangrijkste resterende wedstrijd is donderdag, de bekerfinale tegen Union Sint-Gillis. Toch valt of staat het seizoen daar niet mee, zo spraken hij en zijn aanvoerder Toby Alderweireld daags voor de wedstrijd uit.

Van Bommel laat oordeel over seizoen niet afhangen van bekerfinale
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
1 - 0
Antwerp
Antwerp

Van Bommel stipte aan wat er allemaal gebeurd was in zijn periode aan het roer: Antwerp won de landstitel, de beker, de Super Cup en dwong deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League af. 'Als je kijkt wat voor club wij zijn, dan kun je niet zeggen dat we een onvoldoende scoren. We moeten er niet zomaar van uitgaan dat Antwerp even vier prijzen in twee seizoenen pakt. De recente resultaten zijn niet goed, maar dat wil niet zeggen dat we geen goed seizoen draaien.'

Van Bommel verwees er al naar op zijn persconferentie: Antwerp draait momenteel niet best. De roodhemden zitten in de play-offs om de landstitel, maar spelen geen rol in de titelrace. Het draait zelfs zo matig dat het winnen van de beker de grootste kans is om volgend jaar opnieuw internationaal voetbal te huisvesten in het Bosuilstadion.

Voor Van Bommel is duidelijk dat het zijn laatste finale is met Antwerp. Alderweireld heeft die knoop nog niet doorgehakt, maar is gezien zijn leeftijd (35) reëel dat ook hij misschien wel voor het laatst met zijn club naar het Koning Boudewijnstadion trekt. De ex-Ajacied schat de kansen tegen Union, dat nog wél volop in de titelrace is, vooraf 'fiftyfifty'. Een bekerzege voor Union zou historisch zijn: sinds het kampioenschap uit 1935 won de Brusselse club op het hoogste niveau geen enkele prijs meer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.