Van Bommel haalt Malen en Gakpo bij hoofdmacht PSV

Reacties

Hoofdtrainer Mark van Bommel heeft Donyell Malen en Cody Gakpo definitief bij de A-selectie van PSV gehaald.

Van Bommel haalt Malen en Gakpo bij hoofdmacht PSV

De negentienjarige aanvallers trainden vorig seizoen al vaak mee met de hoofdmacht. Phillip Cocu liet hen ook debuteren in de Eredivisie. Malen kwam tot drie invalbeurten en een basisplaats, Gakpo's speeltijd bleef beperkt tot één minuut op bezoek bij Feyenoord.

Malen kwam in de zomer van 2017 over van Arsenal en sloot aan bij Jong PSV, waar hij in 22 duels dertien keer doel trof. Gakpo werkte bij PSV Onder-19 al met Van Bommel en speelde vorig seizoen twaalf wedstrijden voor Jong PSV, waarin de geboren Eindhovenaar zeven keer scoorde. Beide spelers zijn jeugdinternational.

De vleugelspelers hebben flinke concurrentie bij het eerste elftal, van Hirving Lozano, Steven Bergwijn en Albert Gudmundsson. Ook Gastón Pereiro en Mauro Júnior kunnen op de flanken uit de voeten.

Van Bommel begon deze donderdag als opvolger van Cocu. PSV heeft besloten dat de hoofdtrainer en assistent-trainer Jürgen Dirkx na hun tweede werkdag een korte vakantie krijgen, alvorens ze weer aan de slag gaan op het trainingskamp in het Zwitserse Verbier. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.