Van Bommel: 'Zou dom zijn om kennis Van Marwijk niet te benutten'

Reacties

Mark van Bommel heeft bij zijn eerste persconferentie als hoofdcoach van PSV onder andere de rol van Bert van Marwijk gesproken. Die rol is niet zozeer in beton gegoten, maakte de opvolger van Phillip Cocu duidelijk.

Van Bommel: 'Zou dom zijn om kennis Van Marwijk niet te benutten'

Van Bommel werkte bij het WK nog met zijn schoonvader samen bij de nationale ploeg van Australië en assisteerde hem eerder al toen Van Marwijk bondscoach was van Saoedi-Arabië. Over de nieuwe samenwerking zegt de beginnend hoofdtrainer het volgende: 'Ik zou dom zijn als ik de kennis van Bert van Marwijk niet zou benutten. Hij zal er niet dagelijks zijn, maar wel geregeld.' Woensdag werd al duidelijk dat de voormalige Oranje-bondscoach niet op de bank zal plaatsnemen.

Op verzoek van algemeen directeur Toon Gerbrands neemt Van Bommel een korte vakantie om daarna fris aan de grote klus te beginnen. Het is duidelijk dat de nieuwe PSV-coach streeft naar een meer attractieve speelwijze. Al doet hij niets af van het succes van de naar Fenerbahçe vertrokken Cocu. 'Ik heb met Cocu gespeeld en we hebben samen op één kamer gelegen. Ik liep later bij hem stage en hij heeft een hoop dingen goed gedaan. Natuurlijk leer ik daar van', aldus Van Bommel.

Direct na zijn vakantie wil Van Bommel gaan schaven aan het veldspel. 'Het gaat om winnen, maar ik heb een heel duidelijk idee hoe we willen voetballen. En dat is dominant. Iedere trainer is anders en ik doe het op mijn manier', aldus de oud-middenvelder, die zich niet wil laten vastpinnen op een bepaalde formatie. 'Je kunt over systemen praten, maar het gaat om de invulling van de ruimtes. We willen dominant, aanvallend spelen. Met de punt naar voren op het middenveld vind ik beter dan met de punt naar achteren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.