Van Bommel doet koploper Genk weer pijn dankzij Kerk

Reacties

Antwerp FC heeft zondag wat afgeknabbeld van de grote achterstand op koploper RC Genk. Gyrano Kerk werd in de topper matchwinner voor de ploeg van coach Mark van Bommel.

Van Bommel doet koploper Genk weer pijn dankzij Kerk
© @ZS_Voetbal
Genk
Genk
0 - 1
Antwerp
Antwerp

Bij aanvang van het duel in de Luminus Arena van Genk zat er liefst vijftien punten tussen de thuisspelende koploper en de gasten. Voor rust hielden de ploegen elkaar in de tang. Bij de grootste kans speelde Antwerp-spits Vincent Janssen een opvallende rol, hij haalde een inzet van Bryan Heynen van de doellijn.

Na rust was het een andere Nederlander die snel de ban brak. Kerk, die net als Jurgen Ekkelenkamp in de basiself was opgenomen door Van Bommel, werd de diepte ingestuurd. De snelle aanvaller profiteerde vervolgens van het onhandige werk van Gerardo Arteaga, die de bal dusdanig beroerde dat het voor Kerk doodeenvoudig was om de score te openen. En zo geschiedde (zie tweet). Het was voor de Nederlander zijn eerste treffer in Belgische dienst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de openingstreffer zette Genk wel aan, maar lukte het omdat een kopbal van Heynen uiteen spatte op de lat niet meer langszij te komen. Zodoende verloor de ploeg van coach Wouter Vrancken voor het eerst dit kalenderjaar weer eens een competitiewedstrijd.

Van Bommel, die Genk in de strijd om de beker ook al uitschakelde (0-3), verkleinde het gat tot nummer twee Union tot zes punten. De afstand naar Genk is inmiddels twaalf punten. Bij Antwerp moest Calvin Stengs nog altijd geschorst toekijken.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
* Actueel tot en met 7 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Meer RC Genk
Meer over RC Genk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.