Van Bommel denkt niet aan verkeerde tactiek of onwil bij PSV

PSV slaagde er zondagmiddag niet in om te winnen van Feyenoord (1-1) en heeft nu nog maar twee punten meer dan Ajax. Coach Mark van Bommel baalde vooral van de eerste helft van zijn ploeg.

Van Bommel zag dat PSV er voor rust eigenlijk niet aan te pas kwam. 'Feyenoord heeft het toen goed gedaan', analyseerde de oefenmeester voor de camera van FOX Sports. 'Alle tweede ballen vielen bij hen in de voeten, wij konden geen grip op de wedstrijd krijgen. En als we de bal hadden, waren we te traag en konden we de bal niet in de ploeg houden. Dan lijkt het alsof je heel erg moe bent, dat je dikke benen hebt. In de rust hebben we geprobeerd dat iets te veranderen.'

Van Bommel zette halverwege het een en ander om en zag zijn ploeg in de tweede helft beter in de wedstrijd komen. Toch is de coach niet van mening dat er is begonnen met een verkeerde strijdwijze. 'De bal viel vaak nét bij een speler van Feyenoord in de voeten, dan kom je steeds nét te laat. Dat zijn allemaal kleine dingen, waardoor het lijkt alsof je niet in de wedstrijd zit. En dat was ook zo, maar ik wil alleen uitleggen dat dit geen onwil of een verkeerde tactiek was. Soms heb je dat weleens.'

Feyenoord kwam tien minuten na een rode kaart voor Sven van Beek op voorsprong, waarna Hirving Lozano de openingstreffer van Nicolai Jørgensen wegpoetste. Vervolgens ging PSV nog op jacht naar de overwinning. 'Mijn spelers zijn niet vermoeid, anders gaan ze niet zo door tot het einde', benadrukte Van Bommel, nog even terugkomend op zijn eerdere opmerking over de "dikke benen". 'Na de 1-1 moet je de wedstrijd nog winnen ook. In het laatste kwartier krijgen we nog vijf goede kansen, maar Kenneth Vermeer redt daar Feyenoord.'

Voor PSV betekende de remise met Feyenoord alweer het vierde gelijkspel na de winterstop. Van Bommel weigert om zich al te veel zorgen te maken: 'De resultaten zijn niet goed, maar we staan nog steeds twee punten voor op Ajax', wist de coach. 'Je staat nog steeds op het punt waar je zes wedstrijden geleden begon (de koppositie, red.). Je kan het dus ook positief bekijken.' PSV speelt volgende week uit tegen Excelsior.