Van Bommel belooft beterschap: 'De jongens hebben het begrepen'

Reacties

Mark van Bommel belooft beterschap. VfL Wolfsburg wacht al zeven wedstrijden op een overwinning en de trainer is ervan overtuigd dat hij het tij kan keren.

Van Bommel belooft beterschap: 'De jongens hebben het begrepen'
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
0 - 2
SC Freiburg
SC Freiburg

'We komen er wel uit', aldus Van Bommel vrijdag tijdens de persconferentie daags voor het thuisduel met SC Freiburg. Zijn elftal stond tot de vierde speeldag nog bovenaan met een doelsaldo van 6-1. In de vier speelronden daarna pakte de Volkswagen-club nog maar één punt. Het doelsaldo over die vier duels: 3-9.

Van Bommel wil de goede elementen uit de eerste maand snel weer terugzien. 'Het is niet weg, het moet gewoon terugkomen.' Van Bommel ziet genoeg aanknopingspunten: er wordt scherp getraind en de spelers zijn zelfkritisch en optimistisch. 'Ik zit niet met mijn hoofd tussen mijn knieën in de dug-out.'

Na de midweekse nederlaag tegen Red Bull Salzburg (3-1) heeft de oud-middenvelder naar eigen zeggen een serieus gesprek gevoerd met zijn spelers: 'We moeten defensief iets veranderen en dat zullen we ook doen. De jongens hebben het begrepen.'

Van Bommel kan tegen SC Freiburg niet beschikken over Wout Weghorst, die het coronavirus heeft opgelopen. Ook de geblesseerden Luca Waldschmidt en Admir Mehmedi zijn er niet bij. Daar staat tegenover dat Yannick Gerhardt wel weer inzetbaar is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.