Van Beek maakt rentree in verloren gewaande noordelijke derby

Reacties

FC Groningen heeft woensdag in een oefenwedstrijd met 1-0 gewonnen van SC Heerenveen. Op het eigen trainingscomplex won de ploeg van Dick Lukkien door een treffer van aanwinst Noam Emeran. Bij Heerenveen was er ook goed nieuws: Sven van Beek keerde terug na blessureleed.

Van Beek maakt rentree in verloren gewaande noordelijke derby
© Pro Shots

Hoewel Heerenveen en Groningen niet elkaars natuurlijke erfvijanden zijn, was het noordelijke duel wel altijd een van de clashes waar in zowel het Abe Lenstra Stadion als in Euroborg met extra plezier naar werd uitgekeken. Door de degradatie van de groen-witten leek de derby verloren te zijn gegaan, maar de beide clubs hebben hem dus in elk geval op vriendschappelijk niveau in leven gehouden.

Van Beek speelde in de eerste helft mee in de ploeg van Kees van Wonderen. Dat waren de eerste minuten voor de 29-jarige verdediger sinds hij begin januari een zware blessure aan de achillespees opliep in de slotfase van een wedstrijd bij RKC Waalwijk. Op de clubkanalen sprak Van Beek vanzelfsprekend uit dat het 'fijn' was om weer te voetballen.

Over tien dagen hervat de Friese club zijn Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen Feyenoord, een club die Van Beek goed kent door zijn verleden als speler in De Kuip. Groningen krijgt volgende week vrijdag ADO Den Haag over de vloer in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. van Beek
Meer over S. van Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.