Van Beek belangrijk voor Feyenoord: 'Dit is de kortste weg naar Europa'

Reacties

Met de enorme ontlading na zijn doelpunt vestigde Sven van Beek donderdagavond de aandacht op zich tijdens de bekerzege van Feyenoord (3-1). De mandekker van de Rotterdammers maakte tegen Heracles zijn eerste goal na lang blessureleed en liet De Kuip genieten van zijn enthousiasme.

Van Beek belangrijk voor Feyenoord: 'Dit is de kortste weg naar Europa'

Voor Van Beek was het zijn eerste goal sinds 14 februari 2016, toen hij in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (3-1) het net vond. 'Het was lang geleden, maar ik denk dat het juichen me aardig is gelukt', vertelt Van Beek met een brede glimlach aan FOX Sports.

De verdediger maakte de 2-0 nog voor de twintigste minuut en Feyenoord leek dus op rozen te zitten. 'Ik denk dat we goed beginnen, we pakken ze gelijk bij de strot', aldus Van Beek, die zijn ploeg toch zag terugvallen. 'Na die tegengoal gaan we opeens andere dingen doen.' Uiteindelijk bemachtigde Feyenoord vrij eenvoudig het ticket voor de kwartfinales. Reden voor de verdediger om een typische bekeruitspraak van stal te halen. 'Dit is de makkelijkste weg om Europa in te gaan, daar moeten we met zijn allen voor gaan.' Door de belabberde prestaties van Nederlandse clubs in Europa, moet de bekerwinnaar van 2018 overigens twee voorrondes doorkomen om de groepsfase van de Europa League te bereiken.

Trainer Giovanni van Bronckhorst genoot in de openingsfase van zijn elftal. 'Het niveau wat we haalden, de snelheid, de passing, de beweging. Daar heb ik van genoten. Je scoort twee keer, maar het had meer moeten zijn. De goal van Heracles valt uit het niets en dan zie je dat het vertrouwen minder wordt. Die goal moet minder uitmaken, maar ik vond ons vervolgens minder aan de bal. Het niveau van de eerste twintig minuten hebben we daarna niet meer gehaald.'

Slordig
Heracles Almelo-aanvoerder Joey Pelupessy vond het optreden van de bezoekers ondermaats. 'De tweede helft van ons was niet goed. Weinig grip, weinig kansen gecreëerd, veel slordigheden, dus geen goede wedstrijd van ons.' Heracles blijft wisselvallig presteren, ziet ook Pelupessy. 'Ik weet niet of dat bij de club Heracles past, maar vandaag is de situatie gewoon zo. We spelen goede wedstrijden en die wisselen we inderdaad af met mindere wedstrijden. Daar moeten we meer stabiliteit in krijgen.'

Vente na bijzondere week: 'Jørgensen is een goede leermeester'
'Feyenoord laat tegenstanders te lang in resultaat geloven in De Kuip'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.