Van Basten windt zich op over millimeterwerk bij buitenspel: 'Om te huilen'

Reacties

Marco van Basten heeft zich dit weekend weer geërgerd aan de manier waarop de buitenspelregel op dit moment wordt toegepast door de VAR. De voormalige topspits pleit voor verandering. Aanleiding was een afgekeurd doelpunt van Napoli-verdediger Amir Rrahmani, die met een teen buitenspel stond.

Van Basten windt zich op over millimeterwerk bij buitenspel: 'Om te huilen'
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 2
Napoli
Napoli

Invloed op het resultaat tegen Atalanta had die beslissing niet, want Napoli won uiteindelijk alsnog door goals van Khvicha Kharatskhelia en Ejif Elmas (1-2). Van Basten wond zich zondagavond rondom de Italiaanse topper tussen Juventus en Internazionale (1-1) echter behoorlijk op over het moment, nadat er eerder die dag in de Premier League ook al doelpunten werden afgekeurd bij Tottenham Hotspur - Aston Villa (1-2) vanwege marginaal buitenspel.

In Engeland zijn ze inmiddels wel klaar met de minutenlange VAR-onderbrekingen. Van Basten, wel vaker uitgesproken als het aankomt op spelregelwijzigingen, hoort ook tot die groep. 'Dat is toch echt om te huilen', zei de 59-jarige oud-international. 'Dit is gewoon een schitterende goal. Dit is toch belachelijk? Ten opzichte van die verdediger staat hij toch geen buitenspel? Hoe kan het dan dat er toch weer buitenspel wordt gegeven? Als je dit ziet, is dat toch niet eerlijk?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor de invoering van de VAR kreeg de aanvallende partij het voordeel in dergelijke situaties. Voormalig Arsenal-trainer Arsène Wenger pleit voor een aanpassing van de regel, om te voorkomen dat de VAR elke keer zoekt naar die ene millimeter buitenspel: het zou pas buitenspel moeten zijn als de aanvaller in zijn geheel voorbij de verdediger is. Van Basten opperde dat in het verleden ook al. 'Dan hou je de discussie natuurlijk wel, maar je bent veel meer doelpunten rijker. Dit is gewoon zonde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.