Gehavend Spurs opnieuw onderuit: hattrick afgekeurde goals Son

Het gehavende Tottenham Hotspur is zondag voor de derde keer op rij onderuit gegaan. In het van begin tot eind onderhoudende Premier League-duel met Aston Villa zat het ook niet mee, want Heung Min-Son zag drie goals worden afgekeurd.

Tottenham Hotspur
1 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Spurs startte onder Postecoglou geweldig aan het nieuwe seizoen, maar in de laatste twee duels voor de interlandperiode kwam er zand in de motor. Vooral de 4-1 nederlaag tegen Chelsea kwam hard aan, omdat in dat duel James Maddison en Micky van de Ven uitvielen met een blessure. Tegen Wolverhampton Wanderers (1-2) ontbraken Cristian Romero en Destiny Udogie vervolgens ook door hun schorsing, tegen Villa ontbrak Jean-Yves Bissouma weer door zijn vijfde gele kaart.

Zonder al die sterkhouders gingen de Londenaren voortvarend van start tegen Villa. Nadat de overleden oud-trainer Terry Venables (80) was herdacht, regende het in de openingsfase kansen. Dejan Kulusevski raakte al snel de paal, Bryan Gil stuitte op doelman Emiliano Martínez en Heung-Min Son miste op een meter of vijf van het doel. Het was daarom een klein wonder dat de 1-0 pas na 22 minuten viel, toen Giovani Lo Celso raak volleerde.

De toeschouwers in het Tottenham Hotspur-stadion hadden in die fase nauwelijks de tijd om op adem te komen. Ollie Watkins leek al direct voor de gelijkmaker te zorgen, maar bleek na een minutenlange VAR-check nipt buitenspel te staan. Enkele minuten later kopte Pau Torres ook raak uit een vrije trap van Douglas Luiz. Ook bij de goal van de Spaanse verdediger kwam de VAR er weer aan te pas, maar dit keer bleef de goal wel staan.

De vaak minutenlange checks van de video-arbiter waren de enige momenten dat het tempo uit de wedstrijd was. Na rust zette Leon Bailey de toon met een inzet tegen de paal, voordat Watkins na een één-twee met Youri Tielemans alsnog zijn treffer te pakken had: 1-2. Spurs was via Brennan Johnson en Pierre-Emile Højbjerg, al na een half uur ingevallen voor Rodrigo Bentancur, dicht bij de gelijkmaker, maar Martínez redde tot twee keer toe uitstekend.

In de slotfase was Pedro Porro met een schot tegen de paal wel heel dicht bij de gelijkmaker. Son dacht toe te slaan in de rebound, maar zag voor de derde keer een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. Mede door die opmerkelijke hattrick ging Spurs voor de derde keer op rij onderuit in de Premier League, in de wetenschap dat Manchester City de volgende tegenstander is. Villa klimt nu over de Londenaren heen naar de vierde plaats.