Van Basten gelooft in mirakel en kiest weer voor Ziyech

Reacties

Vanwege de kansloze nederlaag die SC Heerenveen woensdag leed bij AZ (3-0), staat Marco van Basten zondag waarschijnlijk voor de laatste keer langs de lijn als trainer van de Friezen. De coach zelf geloof echter nog in een miraculeuze comeback van zijn elftal.

Van Basten gelooft in mirakel en kiest weer voor Ziyech

'Er zijn in het voetbal wel moeilijker klussen geklaard. Ik houd geloof in een goede afloop', aldus Van Basten in een vooruitblik op de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal.

Dat vertrouwen baseert Van Basten op de eerdere wedstrijden tegen AZ dit seizoen. In de competitie won zijn elftal thuis met 4-2 en uit met 1-5 van AZ. In de beker eindigde het treffen tussen AZ en Heerenveen in 2-2, waarna de Noord-Hollanders de strafschoppen het beste namen.

Ziyech
'Het kan dus alle kanten op. Dat is eerder wel gebleken', gaat Van Basten verder. De toekomstige trainer van AZ rekent op een defensieve instelling van de Alkmaarders. 'We zullen het zelf moeten doen. Zolang het 0-0 staat zal AZ tevreden zijn en zullen ze weinig risico nemen.' Omdat Heerenveen het spel gaat maken, ruimt Van Basten weer een basisplaats in voor Hakim Ziyech, die in Alkmaar in de basiself ontbrak.

Topscorer Alfred Finnbogason en aanvoerder Marten de Roon ontbreken morgen tegen AZ. Een flink gemis, maar Van Basten probeert de positieve kanten daarvan te zien. 'Het betekent dat nieuwe, frisse jongens een kans krijgen. Die hebben lang gewacht en zullen zich willen bewijzen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.