Valverde rekent tijdens seizoensopening niet op Messi

Reacties

Barcelona opent het seizoen in Spanje vrijdagavond met een uitwedstrijd tegen Athletic de Bilbao, maar Lionel Messi is er dan nog niet bij. De Argentijnse vedette is nog niet volledig hersteld van een kuitblessure.

Valverde rekent tijdens seizoensopening niet op Messi
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
1 - 0
Barcelona
Barcelona

Barcelona bereidde zich vorige week in de Verenigde Staten voor op de competitiestart door twee keer tegen Napoli te oefenen. In die wedstrijden (2-1 en 4-0 winst) maakte Frenkie de Jong een uitstekende indruk, maar Messi was er niet bij. De Argentijn kampte met een kuitblessure en sloeg de oefentrip over, diezelfde kwetstuur houdt hem nu ook vrijdagavond aan de kant.

'Hij heeft sinds we zijn teruggekeerd uit de VS nog niet met de groep meegetraind', verklapte trainer Ernesto Valverde donderdagavond op een vooruitblikkende persconferentie. 'We nemen met geen enkele speler risico's, maar zeker met Lionel niet. We wachten af, al kan ik wél verklappen dat het de goede kant op gaat met zijn herstel.'

De doelstellingen van Barcelona voor het aanstaande seizoen zijn - zoals altijd - zeer ambitieus. 'Het doel is altijd om op 1 mei nog om vier prijzen te strijden. Dat is niet makkelijk om te bereiken, maar daar gaan we wel voor. Daarvoor moeten we beter en beter gaan spelen.' Dat zijn elftal constant wordt vergeleken met het haast magische Barça van Pep Guardiola, vindt hij evenwel niet eerlijk. 'Zoals je mij qua uiterlijk ook niet hoeft te vergelijken met George Clooney', zo grapte hij.

Voor de trainer wordt de wedstrijd tegen Athletic Bilbao overigens een reünie. Hij speelde er tussen 1990 en 1996, was er later jeugdtrainer én assistent bij het eerste, waarna hij van 2003 tot 2005 én van 2013 tot 2017 de eindverantwoordelijke was. 'Het is altijd moeilijk om daar te spelen. Ieder seizoen moet ik daar weer een keer naartoe, maar ik hoop elke keer dat dat zo snel mogelijk in het seizoen is, zodat ik het achter de rug heb. Je wordt daar altijd onder druk gezet. Door de speler, maar ook door de fans van Bilbao.'

Al snel na de persconferentie van Valverde werd de wedstrijdselectie van Barcelona bekend, waarin Lionel Messi ontbrak. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.