Valverde: 'Onlangs tegen Málaga kwamen we zelf goed weg'

Rubén Uría is trots op de prestatie van Valencia, dat zondag koploper Barcelona op een gelijkspel hield (1-1). De assistent-trainer van Los Che, die de geschorste Marcelino verving, is net als Ernesto Valverde voorstander van technologische hulpmiddelen.

Valencia ontsnapte voor rust aan een tegendoelpunt toen een schot van Lionel Messi door de handen van doelman Neto glipte en overduidelijk de doellijn passeerde, maar dat ontging de arbitrage. 'Vanaf mijn positie was het niet te zien of de bal over de doellijn was. En dat gold ook voor de scheidsrechter en zijn assistent. We zijn voorstander van doellijntechnologie, zodat dit soort dingen niet meer gebeuren.'

Het uiteindelijke gelijkspel stemde Uría tevreden. 'Voor rust speelden we niet goed, maar in de tweede helft waren we meer onszelf. Barcelona heeft een geweldig team, misschien wel het beste van de wereld, en bezorgde ons problemen, maar na de hervatting waren wij superieur. Marcelino heeft na afloop de spelers dan ook gecomplimenteerd voor deze wedstrijd.' Over een mogelijke titel wilde hij het niet hebben. 'We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.'

Perspectief
Valverde baalde van de arbitrale dwaling, maar plaatste deze wel in perspectief. 'Iedereen is het erover eens dat het een duidelijk doelpunt was, maar zonder doellijntechnologie kunnen deze dingen gebeuren. Onlangs tegen Málaga kwamen we zelf goed weg, nu niet. Niemand weet hoe de wedstrijd was gelopen als het doelpunt wél werd toegekend. Natuurlijk waren we dan op voorsprong gekomen en dat was een groot voordeel geweest.'

Uiteindelijk kan Valverde wel leven met het gelijkspel. 'Valencia verdedigde erg goed en probeerde er in de tegenaanval snel uit te komen, maar in de eerste helft waren we erg dominant en gaven we weinig weg. Na rust startten zij beter dan wij en dat resulteerde in hun voorsprong. Wij schakelden daarop een tandje bij. Het maakt me erg blij dat we net als tegen Atlético Madrid en Getafe zo goed reageerden na een achterstand.'

Door het gelijkspel blijft het verschil tussen Barcelona en Valencia vier punten. Atlético en Real Madrid hebben nu acht punten minder dan de Catalanen.