Alba en Iniesta pleiten voor technische hulpmiddelen na kolossale fout

Jordi Alba zorgde er in Mestalla voor dat het duel tussen Valencia en Barcelona in een gelijkspel eindigde: 1-1. Achteraf ging het vooral over de arbitrale dwaling in de eerste helft, die Barça de openingstreffer kostte.

Barcelona voelde zich na het duel bestolen. Een schot van Lionel Messi glipte door de handen van Valencia-doelman Neto, waarna de bal de doellijn overduidelijk passeerde. Scheidsrechter Ignacio Iglesias liet echter gewoon doorspelen en zag er geen doelpunt in. 'Het was een fout van de scheidsrechter', was Alba stellig na afloop.

'Zelfs vanaf de middenlijn kon ik zien dat de bal over de lijn was', deed de linksback er nog een schepje bovenop. 'In de rust werd dit bevestigd, dit kun je niet over het hoofd zien.' De voormalig vleugelverdediger van Valencia pleit dan ook voor doellijntechnologie in La Liga. 'Ja, dit zal het voetbal vooruit helpen. Dan kunnen dit soort situaties worden voorkomen.'

In de tweede helft brak Rodrigo de ban namens Los Che, waarna Alba de stand tegen zijn oude werkgever weer gelijktrok. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen blijft hierdoor vier punten. 'De stand laat zien dat Valencia ook kandidaat is voor de titel', vertelde Alba.

Iniesta
Ook Andrés Iniesta had het na de wedstrijd voornamelijk over het moment in de eerste helft. 'Iedereen zag dat het een doelpunt was, behalve de mensen die het juist moesten zien. Het was een overduidelijke fout. Niet omdat het dit keer bij ons gebeurde, maar de mensen die invloed hebben op de technische hulpmiddelen, moeten nu wat doen.'