'Valverde kan bij Real Madrid net zo belangrijk als Ramos worden'

Reacties

Diego Forlán denkt dat landgenoot Federico Valverde kan uitgroeien tot dé bepalende speler van Real Madrid. De veertigjarige Uruguayaan, tegenwoordig hoofdtrainer van Peñarol, zie de 21-jarige middenvelder grote stappen maken.

'Valverde kan bij Real Madrid net zo belangrijk als Ramos worden'
© Pro Shots

Valverde doorliep de jeugd van Peñarol en maakte in 2016 de overstap naar Madrid. Daar breekt hij dit seizoen op spectaculaire wijze door in het eerste elftal. Trainer Zinedine Zidane verkiest de marathonman regelmatig boven Luka Modric. Forlán denkt dat Valverde alleen nog maar beter zal worden.

'Hij heeft de kwaliteiten om nog veel verder door te groeien', zegt de voormalige spits tegen Marca. 'Federico is een goede jongen, een echte professional. Het verrast me dan ook niet dat hij het zo goed doet. Hij speelt met steeds meer zelfvertrouwen en steeds volwassener. De Real Madrid-supporters gaan nog vele jaren plezier aan hem beleven.'

Forlán speelde van 2004 tot en met 2011 met veel succes in La Liga en verwacht dat zijn landgenoot het minstens zo goed gaat doen. 'Ik durf wel te zeggen dat Federico op het middenveld net zo belangrijk kan worden als Ramos in de defensie.'

Lees op VI PRO een portret van meesterscout Juni Calafat, die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat Valverde bij Real Madrid tekende, nadat de middenvelder niet door de medische keuring was gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.