Valse start brengt degradatievrees alweer terug bij Everton

Reacties

Everton heeft ook zijn tweede wedstrijd in het nieuwe Premier League-seizoen verloren. Op Villa Park groeide Aston Villa-spits Danny Ings zaterdagmiddag uit tot matchwinner.

Valse start brengt degradatievrees alweer terug bij Everton
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
2 - 1
Everton
Everton

Everton ging in de openingsspeelronde met 0-1 onderuit tegen Chelsea. Manager Frank Lampard moest in die wedstrijd al improviseren voorin en The Toffees traden bij gebrek aan goede opties in Birmingham opnieuw aan zonder spits. Wel dachten de bezoekers in de 25ste minuut nog even op voorsprong te komen, maar een goal van Anthony Gordon werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Zes minuten later was het aan de andere kant raak. Op aangeven van Ollie Watkins knalde Ings knap uit de draai raak: 1-0. Zo betaalde de keuze van Steven Gerrard voor Watkins en Ings als duo voorin zich uit. Bij de 2-0 nederlaag tegen AFC Bournemouth vorige week begon Watkins ten faveure van Leon Bailey nog op de bank.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Villa liep vlak voor het einde via invaller Emiliano Buendia uit naar een 2-0 voorsprong. Door een eigen goal van voormalig Everton-speler Lucas Digne (2-1) werd het nog even spannend, maar het slotoffensief van Everton leverde niets meer op.

Zo pakken de donkere wolken zich vroeg in het seizoen al samen boven Lampard en co. Everton ontsnapte vorig seizoen ternauwernood aan degradatie en verkocht vervolgens sterspeler Richarlison voor 58 miljoen euro aan Tottenham Hotspur. De inkomende transfers spreken nog niet tot de verbeelding. Alleen voor Amadou Onana werd veel geld uitgegeven, de twintigjarige Belg kwam deze week voor 36 miljoen euro over van Lille.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.