Lampard bouwt verder bij Everton met komst van peperdure Belg

Reacties

Everton heeft de komst van Amadou Onana wereldkundig gemaakt. De twintigjarige Belg met Senegalese roots komt voor een flink bedrag over van Lille.

Lampard bouwt verder bij Everton met komst van peperdure Belg
© Pro Shots

Everton ontsnapte afgelopen seizoen ternauwernood aan degradatie uit de Premier League en dus zijn The Toffees hard bezig om de selectie te versterken. Manager Frank Lampard zag deze zomer al verdedigers James Tarkowski, Rúben Vinagre en Conor Coady komen en haalde Dwight McNeil voor de linkerflank.

Lampard wilde echter ook graag nog een versterking voor zijn middenveld. Die heeft Everton nu gevonden met Onana. De in Senegal geboren middenvelder speelde in de academie van Zulte Waregem en vertrok op zestienjarige leeftijd naar Duitsland. Na periodes bij 1899 Hoffenheim en Hamburger SV stapte Onana in 2021 over naar Lille.

Daar brak de jonge middenvelder afgelopen seizoen op indrukwekkende wijze door. Onana maakte vlak voor de zomer zelfs zijn debuut voor de Belgische nationale ploeg. Everton betaalt volgens Britse media 36 miljoen euro voor de jongeling. Lille maakt zo in één jaar tijd liefst 29 miljoen euro winst op de Belgische international.

In april lichtten we de kwaliteiten van Onana uit in de rubriek VI Scout

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.